Modern, világos lakás minimál stílusban – 83 m2-en

Hiába volt a viszonylag nagyobb rendelkezésre álló alapterület, a tulajdonosok nem boldogultak a berendezésével. Minél többet szerettek volna kihozni otthonuk lehetőségeiből, és inkább segítséget kerestek: Fási Tímea lakberendező szemé­lyében nagyszerű partnerre találtak: sikerült a válaszfalak áthelyezésével (csak a főfalak maradtak) egy amerikai konyhás nappalit, 2 hálószobát, 2 fürdőt, gardróbszobát kialakítani. Igény volt továbbá, hogy a lakás stílusa minimalista, letisztult, modern legyen.

Színeiben hosszú távra terveztek

A lakás színeiben fehér/bézs és  szürke/capuccino színvilágot használtak, megtörve az ajtó antracit tölgy színével. Ezt időtálló kompozíciónak gondolta a lakberendező és a megrendelő is. 

Az egész lakásban nagyméretű, travertino hatású, 45×90 cm-es greslapot használtak a tér egységesítése, illetve a padlófűtés miatt. 

A nappali mennyezetét gipszkartonnal alakították ki, melyet spotokkal, illetve LED-szalaggal is megvilágítottak, kihasználva a 3,70 m-es belmagasságot. A nappaliban mintás tapétát választottak a bútorok kiemeléséhez, mint a kanapé, TV-szekrény és ebédlőasztal. A bútorválasztásnál a minimál stílus jegyében minden designbútor fémlábon áll, mind a kanapé, mind a TV-s szekrény, ebédlőszékek. 

Színeiben hosszú távra terveztek, amit  lila párnákkal, kiegészítőkkel „színesítettek”.

A konyha belesimul a nappaliba

Amerikai konyhás nappaliról lévén szó a konyhának mindenképp a térbe kellett illeszkednie, ezért választották a magas fényű, sima felületű capuccino konyhabútort, fehér felső szekrénnyel, fehér gépekkel. 

A konyha kialakításánál fontos szempont volt a gépek elrejtése, a sütő, mikró szemmagasságban való elhelyezése. Szándékosan nem használtak a konyhabútorok között hidegburkolatot, inkább ezt is mosható festékkel kezelték le. 

A reggelizős pult is fontos igény volt a mindennapi használat praktikuma végett, illetve a pengefal térelválasztóként is funkcionál.

A nappalitól egy falban futó tolóajtóval választották el a hálószobát,

ezáltal bútorozhatóbbá tették mindkét helyiséget. Így egy közel 3 méteres gardróbszekrény, komód is helyet kapott itt. A legtöbb falat tapétázták, így itt is, ezzel a textúrával téve otthonosabbá a lakást. 9 különböző tapétát használtak, helyiségeken belül is kombinálva. 

A hálószobákban tapétaváltással, színváltással tudták kiemelni a franciaágyat. A folyosóról nyílik a vendégháló, amit a régi konyhából alakítottak ki. Mindkét hálószobában nagyméretű: (180×200 cm-es) kárpitos ágy is elfért.

(Ezt olvastad már? – Minimál ház egy maximalistától)

Külön kérés volt a két fürdőszoba két mellékhelyiséggel

A trapéz kád lehetővé tette a dupla mosdó kialakítását, míg a másik fürdőben a walk-in (ajtónélküli) épített zuhany mellett wc, bidé is helyett kapott. Természetesen a szanitereket, bútorokat is falra szerelhető verzióban választották, ezzel légiesebbé vált a végeredmény.

A burkolat kiválasztásánál a letisztultságot vették figyelembe,

ezért választottak egy egyszerű, 30×60 cm-es fehér csempét, melyet üvegmozaikkal, illetve fahatású járólappal kombináltak, míg a zuhanyzós fürdőben térhatású fehér csempével kombinálták. Itt, a nem burkolt felületekre vízlepergető festéket használtak, így téve tágasabbá a helyiséget.

Fotó: Székely Péter   Szöveg: Erdély Györgyi Lakberendező: Fási Tímea

A tulajdonost kérdeztem:

- Mit szerettek a legjobban az új otthonotokban?

- Mindent nagyon szeretünk, de a lakás egyik éke a folyosón elhelyezett olasz komód-tükör kompozíció. Szürkésbarna színe tökéletesen passzol az ajtó színeihez, magas fényű lakkozása, designfogantyúja teszi egyedivé.

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!