Keresés

Határozott elképzelések + 2 rátermett lakberendező = megvalósult álom

A határozottság: fél siker! Hogy mi a másik fele? Két rátermett lakberendező: Banyár Enikő és a nagynénje, Éva, egymást erősítve és kiegészítve hoznak létre valami egyedit, valami megismételhetetlent. Cégük, a Be UniqueInterior Design egyik kedvence volt ez a közelmúltban tervezett családi ház, ahol a megrendelők elrendezési és burkolati terveket kértek tőlük, valamint a földszinti és emeleti világítás-kiosztás terveit. A családnak nagyon pontos elképzelése volt arról, mit is szeretnének, és a lakberendezők örömmel egészítették ki ezeket a terveket.

A nappali-étkező-konyha egy térbe került,

ezért több közös megoldás is született, így pl. azonos, magasfényű burkolat fut végig a padlón az egységesség érdekében. A lamellás falszakasz is ismétlődik több helyen.
A tv hátfala magasfényű, márványhatású lappal lett burkolva, ugyanúgy, mint a konyha hátfala – a Kerma Design termékei közül kiválasztva.  Ehhez pedig ugyanolyan bútorlapot választottak, mint az étkezőasztalhoz. 

A halvány árnyalatok mellé a tapétával szerettek volna valami színt vinni: ezért a választás egy apró, hexagon mintás, aranyozott, kék tapétára esett, ami az ülőgarnitúra színére reflektál.

Az előszobában is lágy harmónia van

Az előszoba bútorzatában is maradtak a nappaliban alkalmazott bútorlapnál, és magasfényű fehéret társítottak hozzá. Színeiben itt is lágy harmónia van. A nappalit rengeteg napfény éri, majdnem az egész nap folyamán, és a színek meleg, otthonos érzést keltenek. Ezt a hatást fokozzák a lakásban található Kadam lakástextil cég függönyei.

Az egyik legfontosabb helyiség a konyha volt,

annak kialakítása épp a közelmúltban fejeződött be. Különlegessége, hogy a letisztult beige és fahatást megtörték a fekete mosogatóval, a konyhagépekkel és a világítással. A frontokon a fogantyút úgynevezett góla profillal tervezték, ami fekete színt kapott, ezért is látható a rés a frontok között. 

A frontok magasfényű, festett MDF-lapok­ból készültek, a kisebb felső szekrények pedig bútorlapból. A munkapult modern, betonhatású és fényes. A hátlap márvány mintás burkolatlap. Mindezt a Ligneus Kft.-től vásárolták. A konyhaelemeket egy szigettel egészítették ki, ami jólesően megnövelte a rendelkezésre álló tárolóhelyek sorát. A praktikus és szép bútor megvalósítója Banyár Péter asztalosmester volt. A konyha stílusához igazodnak az egyszerű, de mutatós Elter-lámpák.

A fürdőszoba a ház többi részeihez hasonló stílusban készült,

burkolata hangsúlyos márványerezetű, nagyméretű lapokból áll. Nagyságát tekintve akkora, hogy egy kényelmes méretű kád és egy komolyabb zuhanykabin is tökéletesen elfért egymás mellett. 

A tusoló hátsó falára faerezetű burkolat került, látványában elkülönülve a fürdő többi funkciójától.

Pasztell színek a gyerekszobákban

Amellett, hogy a nappaliban is ki lett alakítva játéktér a gyerekeknek, saját szobájuk is fantáziadús elfoglaltságok sorát kínálja. 

A házikót idéző ágy mellett az állatok kapták a főszerepet: a szőnyeg mintája, a pelenkázó dekorációja, a plüssök mind-mind vidám élményeket, játéklehetőségeket tartogatnak az apróságok számára. 

A kiságy lakója felhőmintás tapétát kapott, a szép álmok elősegítéséhez.

A lakberendezőt kérdeztük:

- Mit jelentett Számotokra ez a munka?

- Örülünk, hogy részt vehettünk ebben a tervezésben, izgalmas és tanulságos volt minden perce! Úgy érezzük, megtaláltuk azt, ami már túlmutat a hivatáson, ez a személyiségünk részévé vált, ez az, amiért örömmel várjuk a reggeleket és az új kihívásokat.

Fotó: LestákÁdám
Lakberendezés: Be UniqueInterior Design – Banyár Enikő
Szöveg: Erdély Györgyi

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!