Keresés

Modern otthon virágba borulva

A kertvárosi új építésű lakóparknak már a neve is jól csengett. De persze nem ezért döntöttek mellette a tulajdonosok. Sokkal inkább a kilátás nyűgözte le őket, és az, hogy a szomszédoktól egészséges távolságban helyezkedett el a ház. Az épület csaknem teljesen kész volt, csupán a burkolatok, a konyha és a fürdőszoba, a garázs és a tetőterasz kialakítása volt hátra. Lehetőség nyílt néhány apró változtatásra is, és a munkálatokból az egész család: szülők, nagynéni, unokaöcs kivette a részét.

Fókuszban a virágmintás tapéta

A földszinten helyezkedik el a nappali-konyha-étkező tágas hármasa, ami azonos burkolatot kapott, így egységes térélményt biztosít. Ami az üldögélő rész fókuszpontja azonban, az egyértelműen a modern virágmintás tapéta az ülőgarnitúra mögött. Mozgalmas mintázatának vibrálását a sötétszürke és fekete színek fogják vissza.

Este különösen hangulatossá varázsolja a teret az álmennyezetben elhelyezett, fényerő-szabályzós LED-világítás. A váci Konyhastúdió & Világítástechnikai Szaküzletben vásárolták az összes lámpát, és Schneider-kapcsolókat választottak hozzá.

A konyhánál fontos volt, hogy megfelelően tágas legyen és a színei passzoljanak a ház egészéhez,

ugyanakkor legyen benne fantázia. Amikor rábukkantak a magasfényű bézs előlapokra, szerelem volt első látásra: ez a világos szín adott keretet a konyhának, a szürke pedig a padlóval, a munkalappal, valamint a fekete mosogatóval alkot egy önálló egységet, úgy, hogy mégis harmonizál a bútor egészével.

Ragyogó étkező

Az étkező és a lépcsőház falára egy magasfényű, gyöngyház árnyalatú falfényt választottak a Tikkurilától (TikkurilaTaika), ami azért tetszetős, mert különleges ragyogása azonnal felkelti az ember figyelmét.

Hívogató előszoba

Amikor a tulajdonosok megvették a házat, még nem volt behelyezve az előtérbe tervezett, emeletre vezető lépcső, ezért először gipszkarton alapot húztak fel, amit kiöntöttek betonnal, és végül burkolták. Eredetileg fémkorlátokat terveztek a feljáróhoz, a végül is megvalósuló üvegkorlát már a család saját ötlete volt.

Elegancia a hálószobákban is

Az emeleten a hálószoba padlózatát a többi burkolat színéhez igazították, de ide laminált parketta került. A falakat designtapéta díszíti, hogy stílusosabbá váljon a helyiség. A tűzött bőr ágyvég a sötét színekkel karöltve teszi igazán elegánssá a teret.

A másik pihenőtér is hasonlóképp lett kialakítva, mint a szülői háló, annyi különbséggel, hogy ide belopózott a sötét színek mellett a rózsaszín ágyvéggel lakója hamvas fiatalsága.

A fürdőszoba is virágba borult egyedi módon

A helyiség burkolata, melyet az újHáz Centrum Piramis Építőházban vásároltak, folytatólagos a földszint padlója, valamint a lépcsőhöz képest, ez így letisztultságot ad a térnek. A mennyezeten itt sem feledkeztek meg a rejtett világításról, sőt, még a tükörben is van beépített LED. A csaptelepek váza a csempe alá lett beépítve, az egységes látvány érdekében. 

A Wellisnél vásárolt fürdőkád mögötti falat egy rusztikus hatású falburkolattal emelték ki,  ami ugyanannak az olasz csempekollekciónak a része, amelyből a padlóburkolatot is választották.

A házban következetesen végigvonuló színek a teraszra is kilopództak

A házhoz tartozó kertre néz a fedett kinti rész: jólesik itt üldögélni a családdal és barátokkal.

Fotó: Andrási Tamás
Szöveg: Erdély Györgyi

A tulajdonost kérdeztük:

- Mennyire elégedettek a kész házzal?

- A ház tele van pozitív energiával, hisz az egész család segített, hogy megvalósulhasson. Minden igényünket kielégíti azóta is, és ami a lényeg, bele tudtuk vinni a saját stílusunkat, amely melegséget kelt valamennyiünkben, amikor egy fárasztó nap után hazaérünk.

- Minden olyan tehát, amire vágytak?

- Magát a házat tökéletesnek tartjuk, viszont a környék még nincs teljesen kiépülve, ezért a megközelítése kissé nehézkes, mivel csak földút áll a rendelkezésünkre, de a jövőben sok új projekt megvalósítását tervezik a szomszédos területeken, így bízunk benne, hogy hamarosan egy jó közúttal rendelkező, új kertvárosi negyedbe fogunk tartozni.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!