Lakópark mobilházakból? Költözzünk!

Immár hat készházból álló, akár téglaépületnek is beillő lakóparkkal büszkélkedhet Pákozd. Az egyedülálló mobilházas lakópark létrejötte előtt komoly, három éven át tartó vizsgálat zajlott a tűzvédelmét és mechanikáját illetően. A lengyel gyártó által előállított házak mostanra- teljesen megérdemelten- magyarországi rendszerengedéllyel rendelkeznek.

Így kezdődött…

A Mobil Homes csapata 2020. őszén telepítette az első két mobilházat a Fejér megyei településre, amit aztán továbbiak követtek. Az önkormányzat csupán azt kötötte ki, hogy a településképbe illő legyen a tetők hajlásszöge, és ne különbözzenek kinézetükben a hagyományos téglaépületektől.

Feltétlenül

Fontos volt, hogy a házak alá megfelelő alapozás kerüljön, hisz ezek az épületek akár 15 tonnásak is lehetnek. Így ennek a kialakítása volt a kezdet.

„Miből lesz a cserebogár”?

Azonos méretű háztípusok összeépítésével alakították ki a lakóépületeket, két, Riviéra elnevezésű modell egymáshoz illesztésével csaknem 100 nm-es lakóteret hoztak létre. Az épülethez csatlakozik egy L-alakú, kb. 25 nm-es terasz, amivel a hagyományos házakhoz azonos komfortérzést biztosít a ház lakóinak. Emellett egy-egy medencét is elhelyeztek a házak közvetlen szomszédságában.

(Ez is érdekelhet: Konténerház vs. mobilház – avagy a választás nehézségei)

Mi kerüljön bele?

A házak kétféle felszereltséggel vásárolhatóak meg: a BASIC verzió esetében a készház bútorozásra kész állapotban van, vagyis üres, de tartalmazza a külső és belső borításokat, gépészeti kiállásokat, konnektorokat, kapcsolókat, villanypontokat és az elektromos fűtőtesteket.

KOMFORT változatban teljesen bútorozottan adják át a házat. A konyhabútor beépített, az általános felszereltségen túl egy sütőt, egy 2 zónás főzőlapot, valamint egy szagelszívót is tartalmaz. A szobákban egy nagyobb kapacitású, beépített szekrény is található. A bútorok mind modern stílusban, minőségi alapanyagokból készülnek, az ülőgarnitúra kárpitjának színe egyénileg választható.

A lényeg!

A téliesített, hőszigetelt készházak rezsiköltségei jóformán utolérhetetlenül kedvezőek. 

A fűtést egy hűtő-fűtő klímával felszerelt berendezéssel biztosítják, a téli, télvégi áramköltsége egy hónapra lebontva, úgy, hogy átlagosan 24 °C-on megy a fűtés, 15.000 Ft.

A tavaszi időszak elejétől működtetik a 4 kWh/óra termelő napelemeket, melyeket a tetőkre szereltek fel. Azóta a lakóknak nem is kellett villanyszámlát fizetniük…

Bővebb információ a mobilházakról: ujmobilhazak.hu

(Ezt olvastad már? – Mitől olyan szerethető egy mobilház? Az előnyöknek se vége, se hossza)

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!