Mitől olyan szerethető egy mobilház? Az előnyöknek se vége, se hossza

Külföldön, az Egyesült Államokban és Angliában már régóta kedvelt megoldás állandó otthonként, nyaralóként egyaránt. Nálunk is egyre nagyobb teret hódított az utóbbi években, már csak azért is, mert az ember tulajdonképpen egy kompletten berendezett lakhoz juthat rövid idő alatt.

Az előnyöknek se vége, se hossza

Nem kell az építkezés keserves hónapjait végigvárni, a telepítés rövid időt vesz igénybe, persze, megfelelő előkészítés után. 

Sokszor részben vagy egészében téliesített épületekről beszélhetünk, ami annyit jelent, hogy hőszigetelt nyílászárókkal, központi vagy elektromos fűtéssel rendelkeznek. 

Ma már a méret sem korlátozódik 50 nm alá, hiszen léteznek már nagyobb, 85 nm-es kivitelezések is, és ami talán az egyik legfontosabb: árban ezek jóval alulmaradnak a téglából épített „társaik” mellett, akár negyedébe is kerülhetnek!

mobilház előnyök

Amire figyeljünk oda

A mobilház telepítése is engedélyköteles: építési engedélyhez kötött munkának számít a telepítése, ezt a dokumentációt ezért erre jogosult építész tervezővel kell elvégeztetni. Ennek költségeit a tervezési díj és az eljárási illeték, esetleg szakhatósági közreműködés esetén az igazgatási szolgáltatási díj jelentik.

Előkészületek

Mindenképpen érdemes bejárni azt az utat, ahol majd helyére húzzák leendő otthonunkat: van-e elég hely a forduláshoz, ha pl. az utca kanyarodik. Használt házak esetében ajánlott egy 20 cm vastag, vasalt beton sávalapot készíttetni neki. És természetesen az építési engedélyt is be kell szerezni a telepítéshez.

(Ez is érdekelhet: Konténerház vs. mobilház – avagy a választás nehézségei)

 
mobilház előnyök

Hol válogathatok?

A Mobil-Homes ászári telephelyén található az ország legnagyobb mobilház-lerakata, ahol helyben lehet válogatni a készleten lévő épületekből. De emellett fényképek alapján is választhatunk és behozathatunk az országba partnercégtől mobilházat előleg befizetése mellett. Amitől ez 100 %-os biztonságot ad, az az, hogy amennyiben mégsem tetszene, a foglalót visszakérhetjük, vagy áttetethetjük egy másik házra.

mobilház belülről 6
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!