Minimál ház egy maximalistától

Házigazdáinkat 15 éve jól ismerem, ez a barátság mégis tele van meglepetésekkel. Éppen két évvel ezelőtt, Újév napján is meglepődtem, amikor barátnőm elmesélte éjféli ötletüket, mely szerint ismét költöznek. A cél egy nagyobb alapterületű, örök panorámás, csendes környéken lévő otthon. Elhatározásuk komolyságát mi sem igazolta jobban, mint az, hogy két hét sem telt el, amikor megjelent előző házuk hirdetése egy ingatlanportálon. Az igényesen kialakított ház pillanatok alatt talált új gazdára. Házigazdáink a tél végére pedig az „új”, ám akkoriban borzalmas állapotban lévő ház tulajdonosaiként tervekkel és kivitelezési ütemezéssel kezükben várták a mozgalmasnak ígérkező napfényes hónapokat. Ősszel pedig elkészült ez a hőn áhított csoda a dombtetőn.

Hatalmas nappali-konyha-étkező

A 230 m²-es , minimál stílusban felépített ház földszintjét a hatalmas nappali-konyha-étkező uralja. A tér funkcionális osztását a középpontban kialakított, hagyományos tüzelésű kandalló adja, melyen a 4K ULED OKOS TV vonzza a tekintetet.

minimál fekete térelválasztó

A letisztult formavilágot izgalmas sávokban futó, előtétfalakba süllyesztett LED-szalagok teszik izgalmassá, a térnek játékosságot ad, a légies fekete térelválasztó.

minimál nappali szürke kanapé

Impozáns benyomás

A nappali szürke-türkiz színvilága a konyha-étkező légterében is tudatos választás. A magas fényű fehér konyhabútor impozáns benyomást kelt a tágas, erdőre néző konyhában.  

A konyhabútor munkapultja mögötti falfelületre türkizre festett üvegpanel került, amely szintén a minimál letisztultságot hangsúlyozza. A hatalmas ablakokra áttetsző türkiz római rolók kerültek, melyek könnyedségükkel remekül illeszkednek a térbe, ugyanakkor láttatni engedik a házat körülölelő természet szépségét.

(Itt mindent megtudhatsz a minimál stílusról!)

minimál fehér magasfényű konyha

Cseppet sem meglepő,

hogy a földszinti vendégszoba hangulatát is a szürke és türkiz tónusok uralják, így egységes hangulatot kialakítva a teljes szinten. A hálószobába a különleges fénysávokkal megvilágított közlekedőből jutunk.
A modern spagettifüggöny ezüstös fényszálain megcsillanó fény kellemes benyomást kelt. Az ágy feletti metálfényű „Fényörvény” kép igazán jól harmonizál a bársonypárnák mélytűzű színeivel.

minimál hálószoba
fehér minimál beltéri ajtó

Egy kis Japán

A japán kultúra iránt érdeklődő, fiatal, művész beállítottságú hölgy szobája falán a Munkácsi Szalonban vásárolt VAN GOGH tapéta  motívumai ellenállhatatlanul vonzzák a tekintetet. 

A vörös-szürke-fehér színvilágú szoba kicsit merész, ám igazi különleges hangulatot varázsol a szobába.

Mozi élmény a hálószobában

A hálószobában a meleg okkersárgák igazán otthonos érzést keltve szinte körülölelik a pihenni vágyó háziakat.

A gipszkarton mögé nemcsak rejtett LED-fények kerültek, hanem egy projektoros „mozizáshoz” távirányítóval mozgatható vetítővásznat is beépítettek. Így le sem tagadható házigazdánk technikai újdonságok iránti elkötelezettsége.

(Ez is érdekelhet: Kanadában egy erdővel, és vízzel körülvett békés környezetben, egy szikla peremére épült ez a modern stílusú, intelligens lakóház.)

szürke-sárga hálószoba
mozi szoba

Minimál stílusú fürdőszobák

A ház minden szintjén tágas fürdőszobát alakítottak ki, melynek burkolatait azonos olasz burkolatcsaládból választotta házigazdánk. Minden fürdőszoba tervezésénél fontos szempont volt a hatalmas zuhanyfülkék kialakítása. 

Az emeleti fürdőben a klasszikus fürdőzésre is lehetőség nyílik.

minimál fürdőszoba
minimál szürke-fehér fürdőszoba

Wellness az alagsorban

Az alagsorban a garázs és gépészeti helyiségek mellett egy wellness részt is megépítettek. Akkoriban még nem is gondolták vendéglátóink, hogy napjainkban milyen fontossá válik, hogy házon belül edzhessenek. 

A szauna – mint ebben az otthonban oly sok minden – házigazdánk keze munkája. A szaunát teljes egészében Zsolt készítette. Igazi zen sziget ez a dombtetőn lévő erdő szélén!

(Ha tetszett ez a lakás, ezt is nézd meg: Minimál lakás – maximálisan tapétázva)

A tulajdonost kérdeztem:

- Bele mernétek újra vágni egy ilyen nagy lélegzetű otthonteremtésbe?

- Bátrak voltunk, s tele vágyakkal és ötletekkel egy olyan otthont szerettünk volna megteremteni, ami igazán kiszolgálja a családunk igényeit. A házból gyönyörű panoráma nyílik a szomszédos hegyekre, ugyanakkor közel a főváros. Mindezt figyelembe véve azt mondhatjuk, a rengeteg munka igazán megérte. Kicsit pihenünk, élvezzük a mostani otthonunk minden előnyét, de örökmozgó, alkotni vágyó természetünk egy új cél érdekében bármikor mozgósítható – válaszolja nevetve maximalista vendéglátónk.

Szöveg és fotó: Gyarmati Viktória 
A lakás a Golden Harmony magazin 2021. tavaszi lapszámában jelent meg.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!