Keresés

Mikor egy álom valóra válik… – Mesébe illő otthon egy Pest megyei lakóparkban

Lakberendezőként, építészként a fóti Munkácsi Szalon csapatával régóta nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Öröm betérni hozzájuk, hiszen ez az a hely, ahol minden szegletből harmónia árad, ahol a színek a legzordabb téli napokon is felvidítanak, ahol a környezet és a kreatív csapat jókedve körülölel. Amikor Timi, a szalon tulajdonosa, figyelmembe ajánlotta ezt a házat, azonnal tudtam, hogy a profi szakember lelkesedése mögött valami csoda bújik meg. Ám, amikor fényképezőgépet ragadva felkerekedtem, és becsengettem a Budapest környéki lakópark legszebb házának ajtaján, minden képzeletet felülmúló, mesébe illő otthonra bukkantam.

Két szintet uraló belmagasságával a nappali tere igen impozáns látvány

Itt is, mint a ház bármely apró részletében a háziasszony páratlanul kifinomult ízléssel tervezett meg mindent. A fotózás során egyetlen elejtett félmondat árulta el a titkot: vendéglátónk tanult szakmája a lakberendezés. Ez az ismeret a saját otthon megalkotásának igényével és egy kifinomult női ízlésvilággal tökéletes elegyet alkotott. 

A tervezőnő a LaMeridiana rusztikus bútoraiból, burkolataiból, lámpáiból válogatva és az Anro Díszléc rusztikus álgerendáiból alkotta meg ezt az egyszerre nagyvonalúan elegáns és otthonos teret.

 

A konyha-étkező a nappalival egy légtérben helyezkedik el

A lépcső melletti, üvegfallal elválasztott borhűtő helyisége (Pepe-style) meghatározó és meglehetősen exkluzív benyomást kelt minden ide belépőben. Engem mint a borok nagy szerelmesét különösképp ámulatba ejtett ez a nem mindennapi megoldás. A nappali központi falán lévő kandallót egy hatalmas könyvespolc veszi körbe.
A konyhasziget tökéletesen illeszkedik a térbe, ugyanakkor optikailag elválasztja a konyha és étkező részt. A konyhabútor egy kedves, gyomaendrődi asztalos család munkája.

A hálóba a nappali TV-fala mögötti hangulatos folyosó vezet

A szoba franciaágyának Chesterfield fejtámlája mögötti falra egyedi falfestés került. A lakástextíliákat – akárcsak a ház többi helyiségéhez – a Munkácsi Szalon exkluzív kínálatából választotta a fiatal lakberendező háziasszony. A párnákon a tapéta színei köszönnek vissza, melynek tónusait a merész sütőtök-szín meleg árnyalata egészít ki.

A házigazda birodalma az angol stílusjegyekkel fűszerezett dolgozószoba

A padló rusztikus faerezete, a szeletelt téglával burkolt falak, a látszó gerendák harmonikusan keretezik a Chesterfield-fotelek mélyzöldjét.

A szülői hálóból a gardróbszobán keresztül jutunk a tágas fürdőbe, ahol egy szaunát is kialakítottak.

A kétszemélyes, légiesen könnyed mosdópult szögletes vonalvezetésű mosdóival a modern jegyeket csempészi a rusztikus térbe.

A mosdó helyiségének rusztikus, bézs és karamell színekben játszó burkolatai

jól megférnek az antik stílusú, tömör diófa mosdószekrénnyel.

Az emeletre vezető lépcsősor Toscana hangulatos utcáit idézi fel

A falon lévő családi fotók kereteit nagy gonddal válogatták össze vendéglátóink. A „vakablakban” elhelyezett tükör zsalugáterei, a könnyed megmunkálású konzolasztal találó hangulati elemek, s igazán izgalmas enteriőrt alkotnak.

A gyermekszobák

A fiúszobába lépve azonnal feltűnik, hogy lakója a foci nagy szerelmese. A szobát a kék és a kőris tónusok uralják. Nagy kedvenc a focilabda ihletésű babzsákfotel, amely vidám színfoltja a szobának. 

A kicsi lány szobájában a rózsaszínek, a púderszínek, bézs és fehér tónusok lágysága érvényesül.

A nagylány-szoba ötletes térelválasztóján sok tucatnyi kedves fotó idézi tulajdonosának mozgalmas életstílusát.

A vendégszoba tengerparti hangulata gyöngyszemként illeszkedik a ház mediterrán hangulatába.

Az emeleten található a gyerekek fürdőszobája, egy vendégfürdő és egy mosdóhelyiség

A gyermekfürdő világos antikolt burkolata a fiatalos vidámságot lopja a napfényes, tágas fürdőszoba pasztell árnyalatai mellé. A tágas, épített zuhanyt az ajtóval szemközti sarokban alakították ki, s a fürdőkádat L-alakban összefűzi a kétszemélyes mosdószekrénnyel. Az önálló mosdó homok színvilágát itt is remekül kiegészíti a mosdószekrény dió árnyalata. A képeken és fürdőszobai kiegészítőkön a levendula motívum köszön vissza.

Nem csak hiszem, de tudom is, hogy egy ilyen nyári konyha mekkora kincs,

ha nagy a család, sok a barát. A kert sarkában alakították ki a nyitott konyha-étkezőrészt, ahol a háziasszony sokszínű tervezői fantáziája éppúgy érvényesül, mint a ház bármely szegletében.h

Nyugalom és szeretet árad a ház kertkapcsolatát biztosító teraszról,

melynek rattan garnitúrájához a Munkácsi Szalon csapata készített kültéri párnákat és kültéri teraszfüggönyöket. A Decopierre cég munkáját dicséri a ház különleges kőhatású burkolata, melynek látványa megtévesztésig hasonlít az eredeti kőburkolathoz.

Fotó-szöveg: KovArt

A tulajdonost kérdeztem:

- Lakberendezőként melyik a legkedvesebb rész az otthonotokban?

- Nehéz kérdés, hiszen minden apró részletet nagyon odafigyelve, aprólékosan és szeretettel terveztem meg, hiszen számomra a legfontosabb a családom. Itt férjemnek, három gyermekemnek, sőt, a családtagként szeretett kutyusunknak is jól kell éreznie magát. Ám, ha ki kell emelnem egyetlen részletet, az üvegfalú borhűtő. amely nemcsak funkcionálisan, hanem látványelemként is nagyszerűen debütált.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!