Mikor egy álom valóra válik… – Mesébe illő otthon egy Pest megyei lakóparkban

Lakberendezőként, építészként a fóti Munkácsi Szalon csapatával régóta nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Öröm betérni hozzájuk, hiszen ez az a hely, ahol minden szegletből harmónia árad, ahol a színek a legzordabb téli napokon is felvidítanak, ahol a környezet és a kreatív csapat jókedve körülölel. Amikor Timi, a szalon tulajdonosa, figyelmembe ajánlotta ezt a házat, azonnal tudtam, hogy a profi szakember lelkesedése mögött valami csoda bújik meg. Ám, amikor fényképezőgépet ragadva felkerekedtem, és becsengettem a Budapest környéki lakópark legszebb házának ajtaján, minden képzeletet felülmúló, mesébe illő otthonra bukkantam.

Két szintet uraló belmagasságával a nappali tere igen impozáns látvány

Itt is, mint a ház bármely apró részletében a háziasszony páratlanul kifinomult ízléssel tervezett meg mindent. A fotózás során egyetlen elejtett félmondat árulta el a titkot: vendéglátónk tanult szakmája a lakberendezés. Ez az ismeret a saját otthon megalkotásának igényével és egy kifinomult női ízlésvilággal tökéletes elegyet alkotott. 

A tervezőnő a LaMeridiana rusztikus bútoraiból, burkolataiból, lámpáiból válogatva és az Anro Díszléc rusztikus álgerendáiból alkotta meg ezt az egyszerre nagyvonalúan elegáns és otthonos teret.

 

A konyha-étkező a nappalival egy légtérben helyezkedik el

A lépcső melletti, üvegfallal elválasztott borhűtő helyisége (Pepe-style) meghatározó és meglehetősen exkluzív benyomást kelt minden ide belépőben. Engem mint a borok nagy szerelmesét különösképp ámulatba ejtett ez a nem mindennapi megoldás. A nappali központi falán lévő kandallót egy hatalmas könyvespolc veszi körbe.
A konyhasziget tökéletesen illeszkedik a térbe, ugyanakkor optikailag elválasztja a konyha és étkező részt. A konyhabútor egy kedves, gyomaendrődi asztalos család munkája.

A hálóba a nappali TV-fala mögötti hangulatos folyosó vezet

A szoba franciaágyának Chesterfield fejtámlája mögötti falra egyedi falfestés került. A lakástextíliákat – akárcsak a ház többi helyiségéhez – a Munkácsi Szalon exkluzív kínálatából választotta a fiatal lakberendező háziasszony. A párnákon a tapéta színei köszönnek vissza, melynek tónusait a merész sütőtök-szín meleg árnyalata egészít ki.

A házigazda birodalma az angol stílusjegyekkel fűszerezett dolgozószoba

A padló rusztikus faerezete, a szeletelt téglával burkolt falak, a látszó gerendák harmonikusan keretezik a Chesterfield-fotelek mélyzöldjét.

A szülői hálóból a gardróbszobán keresztül jutunk a tágas fürdőbe, ahol egy szaunát is kialakítottak.

A kétszemélyes, légiesen könnyed mosdópult szögletes vonalvezetésű mosdóival a modern jegyeket csempészi a rusztikus térbe.

A mosdó helyiségének rusztikus, bézs és karamell színekben játszó burkolatai

jól megférnek az antik stílusú, tömör diófa mosdószekrénnyel.

Az emeletre vezető lépcsősor Toscana hangulatos utcáit idézi fel

A falon lévő családi fotók kereteit nagy gonddal válogatták össze vendéglátóink. A „vakablakban” elhelyezett tükör zsalugáterei, a könnyed megmunkálású konzolasztal találó hangulati elemek, s igazán izgalmas enteriőrt alkotnak.

A gyermekszobák

A fiúszobába lépve azonnal feltűnik, hogy lakója a foci nagy szerelmese. A szobát a kék és a kőris tónusok uralják. Nagy kedvenc a focilabda ihletésű babzsákfotel, amely vidám színfoltja a szobának. 

A kicsi lány szobájában a rózsaszínek, a púderszínek, bézs és fehér tónusok lágysága érvényesül.

A nagylány-szoba ötletes térelválasztóján sok tucatnyi kedves fotó idézi tulajdonosának mozgalmas életstílusát.

A vendégszoba tengerparti hangulata gyöngyszemként illeszkedik a ház mediterrán hangulatába.

Az emeleten található a gyerekek fürdőszobája, egy vendégfürdő és egy mosdóhelyiség

A gyermekfürdő világos antikolt burkolata a fiatalos vidámságot lopja a napfényes, tágas fürdőszoba pasztell árnyalatai mellé. A tágas, épített zuhanyt az ajtóval szemközti sarokban alakították ki, s a fürdőkádat L-alakban összefűzi a kétszemélyes mosdószekrénnyel. Az önálló mosdó homok színvilágát itt is remekül kiegészíti a mosdószekrény dió árnyalata. A képeken és fürdőszobai kiegészítőkön a levendula motívum köszön vissza.

Nem csak hiszem, de tudom is, hogy egy ilyen nyári konyha mekkora kincs,

ha nagy a család, sok a barát. A kert sarkában alakították ki a nyitott konyha-étkezőrészt, ahol a háziasszony sokszínű tervezői fantáziája éppúgy érvényesül, mint a ház bármely szegletében.h

Nyugalom és szeretet árad a ház kertkapcsolatát biztosító teraszról,

melynek rattan garnitúrájához a Munkácsi Szalon csapata készített kültéri párnákat és kültéri teraszfüggönyöket. A Decopierre cég munkáját dicséri a ház különleges kőhatású burkolata, melynek látványa megtévesztésig hasonlít az eredeti kőburkolathoz.

Fotó-szöveg: KovArt

A tulajdonost kérdeztem:

- Lakberendezőként melyik a legkedvesebb rész az otthonotokban?

- Nehéz kérdés, hiszen minden apró részletet nagyon odafigyelve, aprólékosan és szeretettel terveztem meg, hiszen számomra a legfontosabb a családom. Itt férjemnek, három gyermekemnek, sőt, a családtagként szeretett kutyusunknak is jól kell éreznie magát. Ám, ha ki kell emelnem egyetlen részletet, az üvegfalú borhűtő. amely nemcsak funkcionálisan, hanem látványelemként is nagyszerűen debütált.

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!