Luxus a lombkoronaszinten

Angliában található ez a mesés, luxus lombház, melyben szó szerint együtt ébredhetünk a madarakkal és eközben a kényelemről sem kell lemondanunk. 

Mesterien ötvözték a természetközeliséget a luxussal

A tulajdonosok három mesébe illő lombházat is építettek egy öthektáros fás területre.

Hogy ki miért szeretne egyszer kipróbálni egy luxus lombházat, annak számos oka lehet. Egyeseket a természet közelsége vonz, másokat inkább az egész élmény különlegessége, vagy az addig csak magazinokban látott, szuper építészeti megoldások testközelből kipróbálása. 

Ez utóbbiakból nincs hiány az Anglia délnyugati részén, Devon megyében épült Wolf Wood Treehouses-ban sem. A lombházakat a tulajdonosok nagy lelkesedéssel és szeretettel építették, szem előtt tartva nemcsak az etikus és minél környezetbarátabb építkezést, hanem azt is, hogy mindhárom faháznak meglegyen a saját kis privát tere – na és persze a maga stílusa. 

(Ez is érdekelhet: Hálószobák luxuskivitelben)

Ahol a luxus és a modern dizájn a természettel találkozik

A lombházakban többek közt az a közös, hogy alkalmasak a néhány napos teljes elvonulásra a természetben, illetve, hogy mindegyiket modern berendezésekkel és páratlan luxussal formálták, hogy a legnagyobb elvárásokkal ideérkező vendégek igényeinek is megfeleljenek.

Aligha van olyan, aki a házak egyikébe érkezve ne bólintana elismerően a tágas terasz és a kinti jacuzzi láttán. És akkor a mesébe illő belső teret még nem is látta!

Természetes fa burkolatok

Az enteriőr kialakításánál a tulajdonosoknak fontos volt a helyi faanyagok használata – így minden egyes fa, amit az építkezésnél használtak, 50 kilométeren belülről származik –, ezeket használták a padló és a falak burkolására is.

A házakba minden évszakban csak úgy áramlik be a fény – ez a hatalmas ablakoknak és a kétszárnyú üvegajtóknak köszönhető. Ezek másik előnye, hogy magától értetődő természetességgel engedik be a kinti világ zöldjét és békéjét a belső térbe.

A berendezés nem hivalkodó, inkább egyszerű, praktikus, modern, minden négyzetméteren a vendégek luxus- és  kényelemérzetét fokozza. Minden faház kiválóan alkalmas pihenésre pároknak, de az ötletes belső megoldásoknak köszönhetően akár családoknak is – a gyerekek is kényelmesen elférnek.

(Ezt olvastad már? – Otthoni játszótér, avagy gyerekparadicsom a kertben)

Különleges belépő

A lombházakba kötél függőhídon át lehet bejutni, ami már az érkezés pillanatát is különlegessé varázsolja – mintha csak egy kalandfilmben szerepelnénk!

A folytatás viszont már nem izgalmakat, hanem felhőtlen kikapcsolódást ígér, egy csésze tea vagy egy pohár bor mellett lehet élvezni a madárdalt és a fák tetejéről a környékre nyíló kilátást a jacuzziban, vagy akár egy hangulatos sétát és pikniket a zöld devoni erdőben.

Forrás és fotók: coolstays.com

Scroll to Top