Keresés

Merjünk belevágni lakásunk átalakításába!

Az ingatlanpiacon keresgélve nehéz eldönteni, hogy újépítésű, drágább, kulcsrakész ingatlant vagy felújításra szoruló, kihívásokkal teli, olcsóbb lakóteret vásároljunk. Nem könnyű a döntés! Az újépítésű lakások esetében úgy gondoljuk, hogy az a kényelmesebb választás. Idézőjelben csak be kell költöznünk, azonban itt is számolnunk kell esetleges problémákkal, határidő-csúszásokkal és a kivitelezéssel járó hibákkal is. Ha használt lakást vagy házat vásároltunk, az első probléma az lehet, hogy nem ismerjük az esetleges rejtett hibákat, s bizony a tér adta változtatási lehetőségeket sem látjuk, ha nem fordulunk szakemberhez. A most bemutatott lakás tulajdonosa a sokak által nehezebbnek vélt utat választva alakíttatta át régi, zegzugos, kisméretű helyiségekkel terhelt, felújításra szoruló ingatlanát a lehetőségekhez képest minél tágasabb terekké tervezői segítségemmel.  

Letisztult, modern elegancia, határozott vonalvezetés,

tükrök és fények játékossága, anyagválasztásában az időtállóság, dekorációjában pedig az extravagáns kiegészítők jellemzik a közösségi zóna területét. 
A régi előszoba fala bútorozás szempontjából teljesen kihasználatlan volt korábban. A fal elbontásával az elénk táruló, tágas fő élettérbe érkezünk, ahol az előszoba-, konyha-, nappali-, étkezőfunkció egyaránt jelen van. Az előszoba-érzetet az itt elhelyezett lerakóasztal és a vendégek kabátjainak fogadására is alkalmas szobainas adja. A mellette lévő, L-alakú beépített szekrény az előszoba-szekrény megszokott funkcióin túl a gépészetet és további tárolásra alkalmas felületeket is biztosít.

átalakítás előtt a bejárat
Átalakítás előtt

A beépített szekrény tükrös felülete megduplázza a térérzetünket és az álmennyezetben elhelyezett fényforrások látványát.

A bútorzat visszafogottan letisztult, melynek az extrém kiegészítők, dísztárgyak adják meg az éppen aktuális hangulatunk szerinti bohóságát, az egysíkúságból való kibillenést s az egyediséget. A bútorok és kiegészítők jórészét a Dutch Home-nál találtuk. A választott ülőgarnitúra egyszerűségénél fogva sokkal több funkciót rejt magában, mint azt gondolnánk. Variálhatóságának köszönhetően elemenként, más-más pozícióban helyezhetjük el az egyes részeit. Ennélfogva nem csak kompakt sarokkanapé lehet, de összeállítható akár két külön ülőfelületté, formálható két egyszemélyes ággyá vagy akár franciaággyá is. A kiegészítő puff az ülés lehetőségén felül kisasztalként, éjjeliszekrényként s még tárolódoboz funkcióval is használható. 

2 nap alatt elkészült a lépcső

A kinyitott lakótér átszervezésével egy, a technológiájánál fogva gyorsan kötő, nagy szilárdságú és egyben költséghatékony gipszbeton lépcső elhelyezését javasoltuk a tetőtér beépítése és további helyiségek nyerése céljából. 
A lépcső alatti tér és a lépcsőház oldalfali dekorációs elemének kiválasztásakor az extrém módon ellenálló, könnyen tisztítható, ütésálló, lángmentes vinyltapéta mellett döntöttünk, melyet hangulatos fényforrásokkal világítottunk meg 

Szokatlanul merész, határozott megjelenés a konyhában

A modern, magasfényű bútorzat, a krómozott felületek aranysárga kiegészítőkkel társítva szokatlanul merész, határozott megjelenést biztosítanak. A fő élettérben nyitott, tágas teret kaptunk, ahol a különböző funkciók mennyezeti festéssel és bútorzattal jelképesen elhatárolódnak.

Az egyenes vonalú, modern konyhasor egy olyan kiegészítő konzolasztal-felületet kapott, ami kettős funkciót tölt be. A konyha felől a munkafelület megsokszorozását szolgálja, a nappaliblokk felől pedig a konyha és a nappali funkcióját elhatároló szekrényelemként van jelen a térben. A kihúzható konzolasztal akár reggelizőpultként is használható, azonban a fő étkezés a lépcső alatt elhelyezett, függesztett lámpával hangsúlyozott étkezőblokkban kapott helyet. A burkolatokra és a szaniterekre a LauroFloor kínálatában bukkantunk rá.

átalakítás előtt a konyha
Előtte

A kék szín választása a fürdőszobában tudatosan férfias

Az emeleti hálószobához kapcsolódik a minden igényt kielégítő fürdőszoba, tágas zuhanyzóval, tetősík alatt elhelyezett fürdőkáddal, nagy mosdópult-felülettel, elkülönített WC- és bútorba rejtett mosóblokkal. A magasfényű, kék, vonalvezetésében díszített csempeburkolat a matt szürke társításával szép összhangot teremt. 

előtte kép fürdőszobáról
Előtte

A kék szín választása a fürdőszobában tudatosan férfias, lélektani hatását tekintve a béke és a harmónia színeként van jelen a lakásban, ami megmagyarázhatatlan megnyugvást nyújt az itt tartózkodó személynek.

Fotó: Haag G. István

Lakberendező, szöveg: Szűcs Klára
enteriőrtervező (Tel.: +36 30 961 3666)

 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!