hydrangea.jpg

Az otthon lelke - új köntösben

Négytagú családunk igényei szerint kialakított konyhánk teljes átalakítása ugyan nem volt kis feladat, de a változás, amit hozott, megérte. Szerkezetkészen megvásárolt sorházi otthonunk véglegesítése során adott volt, hogy a konyhát hol alakítjuk ki házon belül. Mivel télen-nyáron, a legnagyobb melegben is sok időt töltünk itt, elégedettek voltunk a tájolással. Kevéske rugalmasságot megengedtek a tervek, így végül a számunkra legkényelmesebbnek tűnő, „U”-alakú beépítéssel alakult ki a 3x2,5 m²-es konyha, ami teljesen nyitott az étkező felé. A kezdetekkor megvalósíthattam egy fa konyháról szőtt álmaimat, mely otthonunk hangulatához, a klasszikus vonalú bútorainkhoz és rusztikus kiegészítőkhöz kiváló választásnak bizonyult, IKEA-vázakkal és antik pácos ajtófrontokkal.

DSC 2807

Az évek múlásával azonban megérett a helyzet a váltásra, részben esztétikai okok miatt, részben pedig kényelmi okokból, hiszen az új elképzelés szerint a sok polcos-ajtós alsó szekrényt fiókosra cseréltük. Ezzel jelentősen hatékonyabbá vált a tárolás.

DSC 2925

A váltást nagyban megkönnyítette a típuson belüli átállás, így a méretek megváltoztatása nélkül új IKEA-konyha került a régi helyére, ezúttal fehér színben. A változás minden képzeletet felülmúló lett, a helyiség kivilágosodott, tágasabbnak, légiesebbnek, üdébbnek tűnik.

DSC 2934

Az alsó szinteken nyert tárolóhelyek miatt már nem volt szükséges minden rendelkezésre álló falfelületre felső szekrényt erősíteni, így nyitott polcrendszerekkel még szellősebb, dekoratívabb lett az összkép. Fontos kérdés volt a régi csempeburkolat váltása, hogy az ne járjon bontással, kosszal. Így esett a választásunk egy falburkoló panelre, amivel ráburkoltunk a régi csempére, és mi magunk oldottuk meg a konyha tetőtől talpig való fedését. Igaz a mondás, hogy a konyha a ház lelke. A család gyűjtőhelye, az ünnepek ízeinek őrzője, szeretteink hétköznapjainak meghatározó pontja az otthonunkon belül. Kialakítása megérdemli hát a gondos odafigyelést, s rajtunk múlik, hogy mennyire tesszük kényelmessé, meghitté, inspirálóvá azt a környezetet, ami a sütés-főzés, dekorálás vagy éppen a családi történetek születésének legfőbb színhelye.

Fotó, szöveg: modest-home.blogspot.com

 

A teljes cikk, még több képpel megtalálható a Golden Harmony magazin nyári lapszámában.

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít