hydrangea.jpg

Az elegancia jegyében

Nagyobb kihívást jelent a tervezőnek, ha nem tiszta lappal indul, hanem bizonyos adottságokhoz alkalmazkodva, meglévő bútorokat felhasználva kell megkomponálnia egy teret. Ez történt ebben a polgári stílusjegyeket felvonultató, három, egymásba nyíló szobával rendelkező budai lakásban is, melyek tulajdonosai, miután felnőtt lányuk elköltözött, otthonuk újragondolásával bíztak meg. Új funkciót kaptak a helyiségek, a háló a régi gyerekszobába költözött, a régi hálóból lett a nappali, a régi nappali helyén pedig reprezentatív étkezőt, dolgozót, illetve egy olvasósarkot alakítottunk ki.

Gipszkarton polcrendszerbe süllyesztettük a meglévő szekrénysor elemeit, hozzá hangoltuk az egyedi tervezésű bútorok árnyalatát is. A falfülkékkel körbevett TV-állvány mögé finom, zöldes tapéta került, melyet szépen kiegészít a függönyökön megjelenő bordó és a falak bézse. A gömbölyded bőr ülőgarnitúra kellemesen ellenpontozza a gipszkarton szögletességét.

dsc 1927

Nem szerették volna lecserélni a meglévő bükk frontos konyhabútort a tulajdonosok, de szebbé tenni igen. Szükség volt tehát egy kis vérfrissítésre, a Darabos Anita iparművész által készített színes üvegablakok zöld és bordó tónusaival, virágmotívumával teljesen új hangulatot adnak a látványnak.

dsc 2022

A meglévő tálalókomód feletti kép ihlette a lakás színvilágát és motívumaihoz igazítottuk a konyha-dolgozó közötti ólomüvegbetéteket is. Maga a világos cseresznyére pácolt étkezőgarnitúra Olaszországból való, a modern asztalhoz finom vonalvezetésű, tört fehér kárpitos székeket társítottunk. Egy családból valóak a szögletes formavilágú, mégis fényűző eleganciát sugalló kristálylámpák, melyek ünnepélyessé teszik a hangulatot még a hétköznapokon is.

dsc 1990

Bár a háló berendezése adott volt, szerettem volna elegánsabbá, modernebbé tenni az összképet. Egy, az ágy mögötti aszimmetrikus kiugró adta az ötletet a baldachinszerű gipszkartonos álmennyezeti megoldáshoz, amely így eltünteti, azaz saját szerkezetébe öleli a pillért és a mennyezeti áthidaló gerendát, ugyanakkor finom keretet ad az önmagában mintás, indás bézs tapétának is.

dsc 1909

Ezúttal is falfülkés térelválasztó elem segít a térelválasztásban, az YTONG-ból épült, csempével burkolt falak (egyik a zuhany oldala) között üvegpolcok szolgálnak a pipere holmi tárolására, stílusosan szeparálva a fürdőkádat az épített zuhanykabintól.

dsc 2457

A klasszikus elemekkel, épített mosdóval, ragasztott tükörrel készült tágas és elegáns fürdőszoba bézses csempéje a nappali falszínével megegyező, és nem hiányozhatnak belőle a bordó kiegészítők sem. Az ablak elé ugyancsak bordó organzából varrt római roló került, amely praktikus és dekoratív színfolt is egyben.

dsc 2450

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít