hydrangea.jpg

Békebeli idillre vágyva

Kinek ne lett volna már leküzdhetetlen vágya, hogy rohanó világunk őrült mókuskerekéből néha-néha elmenekülhessen? Házigazdáink is így voltak ezzel, és a Dunakanyar egyik legszebb településén, festői környezetben találták meg, amire olyannyira áhítoztak. Itt teremtették meg maguknak a béke és nyugalom szigetét, ahová mindig örömmel térnek vissza, ahányszor csak el kell menniük innen.

A kúria kívülről is láthatóan tágas épületét ősfás park veszi körül, ahol az ember távol lehet minden kíváncsi tekintettől, és ahol egységben érezheti magát a természettel. A kismarosi ház hasonlít a magyarországi századfordulón elterjedt nagypolgári házakhoz, melyeknek homlokzatát fafaragásos ornamentika jellemzi . Házigazdáinknak nagyon megtetszett ez a stílus, illett a környezetbe, ezért is választották ezt.

img 7992

A ház komfortját nagyban emeli a fedett tornác, amit szobaszerűen rendeztek be, és textilekkel „bélelték ki”. Itt akár órák hosszat elüldögél az házigazda és felesége, gyönyörködve a kert évszakonként változó pompájában, de a vendégek is szívesen csatlakoznak, és ki tudja, miért, de itt ragadnak...

img 8083

Íme, a látvány belülről. A nyílászárók szépsége innen tán még hangsúlyosabb. A meleg színű fa étkezőgarnitúrát díszes, virágokkal dekorált, régmúltat idéző petróleumlámpa világítja meg.

img 8081

A nagy nyílászárókon beáradó fényt a rengeteg növény pompázatos, élénk színével hálálja meg. Az egyik falat címeres téglával burkolták, ez a provance-i hangulat velejárója.

img 8076

A régi bútorok jól megférnek a modern bőrgarnitúrával. A téglával burkolt kandallónyílásba a lábakon álló Jotul kályha került. A család szerint a kályha megvásárlása volt a legjobb befektetésük.

img 8073

Íme, a mediterrán konyha hozzávalói: meleg, barna bútorfrontok, kiegészülve perforált részekkel, porcelán fogantyúk, tégla, virágok, no és egy kis kovácsoltvas.

img 8024

A fal bordűrcsíkját egy neves képzőművésszel a kád peremén is végigfuttatták a háziak, és a zuhanyfülke kovácsoltvas mintája is hasonlít ehhez... A rusztikus gerenda, a keleti hangulatú szőnyeg és az antik szekrény kellemes összhangba olvad egymás társaságában.

img 8053

Az emeleti hálóban mi mást találhatnánk, mint egy kovácsoltvas ágyat, aminek a keménységét jelzésszerű baldachinnal lágyították. Az indamintás bordűr, a selyempárnák a háziasszony részletek iránti gondos figyelmét mutatják.

img 8057

Kovácsoltvas korláttal szegélyezett lépcsősor vezet fel az emeletre, alatta fotellal egy pihenősarkot helyeztek el. A fal antikolt festést kapott, a mediterrán hatást erősítendő.

img 8019

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít