hydrangea.jpg

Mediterrán hangulat feng shuival

Vidéki kisvárosban, újépítésű társasházi lakásuk berendezéséhez kérte egy kedves házaspár a segítségemet. Meleg családi fészket szerettek volna mediterrán stílusban. Fontos volt számukra, hogy minőségi anyagok, kényelmes, de praktikus bútorok tegyék otthonossá a lakásukat. A harmónia megteremtéséhez a feng shui szaktudásomat is kérték. A mediterrán hangulat megteremtéséhez meghatározó színárnyalatokat használtam: antik színű fenyőbútorokat, nyugodt krémszínt, amit ellenpontoztam a meleg energiát adó mély terrakottával.

Az egy légtérben található nappali, étkező, konyha hármasánál különösen fontosnak tartottam az egységes stílust. A vajsárga falak, amik a napsütést idézik, a mély terrakotta szín, ami a hidegburkolatot meleggé varázsolja, mind ezt erősítik. A nappalit a krémszínű kanapéval, az antikolt fenyőbútorokkal nyugodttá és meghitté tettem.

IMG 0527

Az eredeti konyha alapterületét, a tér adta lehetőségekhez képest nagyobbra méreteztem, és így egy használhatóbb konyhát kaptam, és az étkezőnek is maradt hely. A meglévő, térbe állított oszlopot, összekötöttem egy kovácsoltvas keretbe illesztett tiffany üveggel, melynek színe, virágai, és levelei, szépen harmonizálnak a nappali színeivel. Az oszlopra felfutattam egy bronzszínűre antikolt, kovácsoltvas indát, mely visszaköszön a boltíveken is.

IMG 0524

Bár a konyha mérete, az átszabás után is apró, mégis megfelel a háziasszony elvárásainak. A konyhát úgy alakítottam ki, hogy a munkafolyamatok sorrendje kényelmes legyen, minden kézre álljon. A részletek is fontosak, kerámia betétes fogantyúkat terveztem a krémszínű bútorra.

IMG 0538

Az épített mosdópult gipszkartonból készült, amit a csaptelepnél meg kellett erősíteni. Tágas tér képzetét adja a nyitott polcrendszer. A mosdó felett folytatódnak a boltíves falfülkék. A csempe színe visszaköszön a lámpabura díszes motívumán.

IMG 0494

A hálószobát a barackszínű fallal, a kazettás krémszínű falburkolattal tettem bensőségessé. A teret az antikolt fenyőágy uralja. Az ágy fölé praktikus olvasólámpa került. A padlót speciális eljárással, mésszel fehérített tölgyfa burkolja, ami szépen kiegészíti a falburkolatot.

IMG 0508

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít