hydrangea.jpg

A lila vonzásában

Becsukom a szemem és emlékeimből felidézem, amikor rajztanárom a színkeverés rejtelmeiről mesélt. Izgatottan vettem elő a tempera készlet alapszíneiből a pirosat és a kéket. Csodálkozás csillant meg szememben, amikor a két szín eggyé olvadva, akár egy varázslat, lilává változott. A lila szín hosszú évek után ismét ámulatba ejtett, amikor kinyílt előttem Kornél új otthonának ajtaja. Bátran és utánozhatatlanul keverte lakberendező vendéglátónk a lila árnyalatait, s mindezt gyöngyházfényű ezüsttel és arannyal fűszerezve tette felejthetetlenné fotós és újságíró számára egyaránt.

Ez az 50 m²-es lakás a történelmi kisváros, Vác belvárosában igazi gyöngyszem. Az ódon környezetben vendéglátónk az új és régi egyedi társításával teremtette meg ezt a fiatalos lakókörnyezetet. Az egylégterű nappali-étkezőbe lépve a hangulatot a falak selymes fényű tapétájának lilája és a fehér falak kontrasztja határozza meg.

PICT0106

A falakon futó indaminta az ablak rácson ismétlődik meg. A rács, amely egy igen régi kerítés darabja, a biztonsági funkción kívül díszítő szerepet is kapott. Merész, ám látványos módon a rácsot az ablak belső oldalán helyezte el a ház ura.

PICT0097

A lila tégla parapet mellett vendéglátónk a tőle megszokott ötletességgel alakította ki a dolgozó részt. A szokásos számítógép asztaloktól nagyban különbözik az ezüstre festett fiókos asztalka és a tonettszék.

PICT0124

Merész, látványos és mégis praktikus megoldás a nyitott gardróbszekrény, melynek polcait középen épített Y-tong fal tagolja. A gyöngyház bézs fal díszítő tetoválását a háziak szintén maguk tervezték és festették.

PICT0066

A fürdő nagyméretű, matt felületű falburkoló lapjai a sötét szín ellenére optikailag előnyösen tágítják a fürdő helyiségét. A hófehér szaniterek és törölközőszárító nemesen egyszerű formáival megnyugtató látványt nyújtanak.

PICT0130

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít