hydrangea.jpg

Egy szelet a múltból

Valaha egy nemesi család patinás villája volt ez a ház. A rendszerváltás után ezt a Duna partján álló mesebeli egységet is lakásokra bontották, s így adtak otthont több családnak. Az egyik 70 m² alapterületű, eladásra kínált, romos lakás senkinek sem kellett. Jelenlegi tulajdonosait semmi nem riasztotta el, szerelem volt első látásra. Meglátták benne azt, amit addig senki, a hely szépségét, az ódon falak esszenciáját, a múlt üzenetét. Rengeteg munkával, sok kompromisszummal, kreatív ötletek sokaságával és a tetőtér utólagos beépítésével alakították ki jelenlegi 130 m²-es otthonukat.
Az alsó szint az átalakítás előtt több szobából és kiszolgáló helyiségből állt. A helyiségeket határoló közfalakat kibontották, így egy egységes, 70 m² alapterületet kaptak. A 60 cm vastag tartófalakat egymásba fordított U-acélgerendákkal váltották ki. Megvalósítva az álmaikat, ahol a szem a ház teljes szélességében ellát, és a napfény szinte keresztülúszik a házon

img 3543

A régi bútorok szeretete, a romantikus és polgári stílusjegyek végigvonulnak a házon. A háziasszony fiatal kora óta rajong a régi bútorokért, mondhatni szenvedélyes gyűjtő. Ennek köszönhetően a sok egyedileg összeválogatott bútor végre otthonra lelt, és velük együtt lakta be a tereket. A vitrines szekrényke például egy régóta féltve őrzött darab, a családi porcelánok lakhelyéül szolgál.

img 3516

Közvetlen kertkapcsolat! A kint és bent egysége szívet melengető látvány az év minden szakában. A természet közeli anyagok, különböző korú és színű fabútorok mellett üde színfolt a fehér IKEA-s konyhabútor praktikusan összeválogatott elemkombinációja.

img 3542

Központi helyet foglal el a kényelmes méretű étkezőasztal, a nagy családi étkezések színtere.

img 3422 1

A szülői hálóban megmaradtak a régi tető székállásai és a még mindig jó állapotban lévő gerendák. A több mint 100 éves gerendák alapos kezelés után a háló ékességeivé váltak. A hangulatot emelik a gerendák fölött, a ferde falsíkon elhelyezett indirekt fényforrások, a különböző hangulatfények és a magasan tetősíkba vágott bevilágító ablakok.

img 3485

Az olívazöldre festett falrészletek melegséget lopnak a tiszta, hűvös hatású fehér szaniterek és az ódon fagerendák közé. A fa mosdószekrény, mindenhol antik hatású réz csaptelepek, fafogantyúval, romantikus lábas kád, sok-sok zöld növény a természet közelségét hozza be a térbe.

img 3452 1

A romantikus leányszoba rózsaszínű világa, kockás-virágos tapétázott falai, eredeti fa hajópadló burkolata önmagáért beszél. Az ágykuckó gardróbnak készült és a fekvőhely a galériára lett tervezve. Megcserélték a funkciókat és így meghittebb hangulatot varázsoltak a szobába. A kuckó feletti területet játszó, pihenő részként használják. Igazi gyerekparadicsom!

img 3456 1

A hinta és a kötélhágcsó a szoba fő kelléke, lakója mindennapos örömét szolgálja. Rengeteg kedves tárgy is helyet kapott itt, mint a bálvány fából készült hintaló, egyedileg barkácsolt lámpaernyő és a sok kreatív játék.

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít