Lepusztult panelből modern luxuslakás

Ebben a magyar panellakásban szó szerint teljes felújításra volt szükség, a végeredmény viszont minden képzeletet felülmúlóan gyönyörű lett: igazi modern álomotthon született, ahol mesterien elegyedik a dizájn és a funkció.

Ez igen!

Biztosan te is láttál már olyan lakás- vagy házfelújítós képeket, videókat, amelyekre azt mondtad: ez igen! Ez aztán a szép felújítás! Most viszont mutatunk egy olyan lakást, amelynek a felújítása annyira szuperül sikerült, hogy az „Előtte” és „Utána” képein elsőre el sem fogod hinni, hogy ugyanaz a magyarországi panellakás szerepel.

Nem túlzunk, ugyanis a Studio Arkitekter alapítója, Csap Viktor egy teljesen lepusztult ingatlant „vett kezelésbe”, és alakított ki itt egy csodaszép, modern álomotthont, amelyben a dizájn és a funkció találkozik.

modern, fehér nappali

Egy panellakás teljes átalakulása

Ha rápillantasz az „Előtte” képekre, láthatod, hogy a lakás berendezése, burkolatai és nyílászárói már valószínűleg a nyolcvanas években is divatjamúltnak számítottak, viszont azóta se nyúlt hozzájuk senki.

Egészen a kétezres évekig, amikor Csap Viktor és csapata belefogtak a teljes átalakításba. Nem túlzás, hogy a felújítás során minden apró részlettel kapcsolatban visszamentek az alapokig. Ennek köszönhetően fejtették vissza néhol a falat és a mennyezetet is, hogy megmutassák a rusztikus betont, amiből a lakóház épült. 

Panellakásból luxuslakás

A ma már modern és drága alapanyagnak számító beton szépen harmonizál a fehér és cseresznyeszínű felületekkel.

A nappaliban és a hálóban is figyelmet érdemelnek a nagy, világos felületek és a különleges, hatalmas világítótestek. A helyiségeket lakástextilekkel teszik melegebbé, hívogatóbbá, barátságosabbá.

A lakáshoz tartozó erkély is cseresznyeszínű faburkolatot kapott: szép időben élmény lehet kiülni ide napozni, olvasgatni, felfrissülni. Már csak néhány növény hiányzik!

Ha pedig a tulajdonos elunta a heverészést, várja a saját konditerme.

(Ezt olvastad már? – Elképesztő luxus egy budapesti panel lakásban)

luxus hálószoba

Kétsoros konyha - praktikum és dizájn pár négyzetméteren

A modern konyhában a fehéret és a cseresznyeszínt kiegészíti a fémes szürke és egy kis fekete: ilyen színűek a beépített konyhai eszközök. A kétsoros elrendezésnek köszönhetően pedig a kis alapterület ellenére sincs az az érzésünk, hogy a hely túl szűk, valami ne férne el idebent.

(Ez is érdekelhet: Így született újjá egy háromszobás panellakás)

A konyhai tárolást méretre készített beépített szekrényekkel oldották meg, a kihúzható konyhapult pedig nemcsak szép, hanem praktikus, nagyon mai és fiatalos megoldás is egyben.

Szöveg: Balogh Mia
Forrás:
behance.net
studioarkitekter.com

modern fehér konyha
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!