Lakberendező segített, hogy a lakásból otthon legyen

Ugyan a kétgyermekes házaspár nem tartózkodik állandó jelleggel a nyugat-magyarországi fürdővárosban, de családi kötődésük révén sűrűn megfordulnak itt. Ezért idővel egyre erősebb lett bennük a vágy, hogy meglévő lakásukat otthonos nyaralónak tudhassák. Egyedül viszont nehezen boldogultak, így – hallgatva egy jó ismerősükre – megkeresték Pinkóczy Melinda lakberendezőt, hogy a lakásból otthon legyen!

Gyors egymásra hangolódás

Bár korábban nem találkoztak, igen gyorsan egymásra hangolódtak, és Melindával szinte napi kapcsolatot tartva telefonon, e-mailben alakult ki a lakás minden részlete. 

Az aprócska előszobából rögtön az étkező-konyha-nappali légterébe léphetünk, így ezt a hármast egy egészként kezelte Melinda. 

lakásból otthon lakberendezővel

A színek, anyagok, minták mindhárom funkciónál visszaköszönnek

Alapszín a világosszürke, a férfi és női energiák egyensúlya miatt választottak egy olyan tapétát, ami kellően férfias, mégis nagyon passzol hozzá a finom türkizzöld. Így a hölgyek (a feleség és a kislány) is kellemesen érezhetik magukat a lakásban. A tapéta alapszínei voltak tehát a meghatározóak.

szürke sarokkanapé

A fémes hatásra mondhatnánk, hogy hűvös, hideg, éppen ezért szerettek volna fát is bevinni az anyagok közé, amitől melegebb, otthonosabb lett a hangulat. 

Mivel elég drámai hatása van a tapétának, nem akarták, hogy nyomasztóan hasson, ezért csak a nappali falára került belőle, illetve a konyha-étkező keskeny falán köszön még vissza, így összehozva a nappalival. 

Az ülőgarnitúra szürkéje tompítja az erőteljesebb mintázatot.

lakásból otthon

Egy „ütős” konyha

Kontrasztként a falakhoz sötétszürke-fa kombinációban gondolták ki a konyhabútort. A gyors döntés ellenére azóta is nagyon szeretik, emlegetik, hogy rendkívül „ütős” lett. A bútorokat a Sunshine-Wood Kft. asztalosa készítette el az előzetes tervek alapján.

(Ez is érdekelhet: Mesébe illő polgári rezidencia)

modern fekete konyha

Hotel hangulat a fürdőben

Amellett, hogy legyen minden modern és otthonos, a férj a fürdőben egy kis hotelhangulatra vágyott, mert üzleti útjai során sok helyen kell megszállnia, és ez nagyon tetszik neki. 

A fürdő ezért aztán teljesen átalakult, a már meglévő fehér-szürke csempét leverték, és hatalmas márványdarabokkal csomagolták be a fürdőt. A mosdópult szintén az asztalos munkáját dicséri. 

A férj kiváló ízlését mutatja a tükör, ezt ő találta – és valóban: nagyon passzol a fürdő eleganciájához.

(Fürdőszobák, amitől eláll a lélegzeted)

luxus fürdőszoba

Szabad kezet kapott a lakberendező

Melinda nagyon élvezi a munkáiban, ahol teljesen szabadkezet kap, hogy játszhat az anyagokkal, színekkel az egyensúly megteremtése érdekében. Az idő előrehaladtával itt is egyre nagyobb bizalomnak örvendett, így a pihenés színterénél egyedül a galambszürke kárpitozású franciaágyat választotta ki a férj. A többit mind Melindára bízta, aki kimondottan letisztult külsőt választott a nappaliban is jelenlévő szürke és a capuccino kombinációjával.  

 A falra pedig egy színes festmény került, éppúgy, mint a nappaliban.

szürke franciaágy

A lakáshoz tartozó kis teraszt is teljesen berendezték

Műfű került a hideg járólapra, amit a Holland pázsittól szereztek be, és egy sarok ülőgarnitúra pedig lounge-ként szolgál. A család nagyon élvezi, otthonossá vált, mintegy kibővítése a lakásnak.

(Ezt olvastad már? – Terasz mely nem csak 3 hónapra szól)

műfű a teraszra

A lakberendezőt kérdeztem:

- Mennyire volt rendhagyó ez a munka, kedves Melinda?

- Bár a férjjel szinte napi telefonkapcsolatban voltunk, és én folyamatosan tájékoztattam őket anyagokról, bútorokról, kiegészítőkről, küldtem link formában, mit hol tudnak megrendelni, a kulcsátadáskor találkoztunk először személyesen a családdal. De már mintha ezer éve ismertük volna egymást, összeölelkeztünk és elmondták, hogy mindennel meg vannak elégedve. Nagyon tetszett a végeredmény.

- Mi lett a tulajdonosok kedvence az elkészült lakásban?

- Kedvencük a színes hexagon tapéta, és a műfűvel fedett teraszon is szívesen üldögélnek.

Szöveg: Erdély Györgyi Fotó: Székely Péter Lakberendező: Pinkóczy Melinda
A lakás a Golden Harmony magazin 2021. tavaszi lapszámában jelent meg.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!