Házi diós-szilvás szaloncukor
Elkészítés:
Az összetevőkből kézzel egynemű masszát gyúrunk. Akkor jó, ha szépen egyben marad formázáskor. Ha elkészült, sorakoztassuk műanyag lapos tálkán sütőpapírra őket, és tegyük 10-15 percre a fagyasztóba.
Gőz fölött olvasszuk meg az étcsokit, majd picit hagyjuk visszahűlni. A hideg szaloncukor aljába szúrjunk hústűt. Mártogassuk a csokoládéba, úgy, hogy minden oldalra egyenletesen, de ne túl vastagon jusson a csokiból. A hústűre szúrva vagy kisebb rácsra sorakoztatva hagyjuk megdermedni, ehhez betehetjük a hűtőszekrénybe. Csomagoljuk sütőpapírba, a fehér papír üdébb hatású, de barnával ízléses, rusztikus hatást érhetünk el. A sütőpapír szépen tart, alapnak tökéletesen megfelel, erre kerülhet még valamilyen díszítő papírréteg.
Forrás: G. Kovács Modeszta