hydrangea.jpg

Milyen otthon való Neked a csillagjegyed szerint? - 2. rész

Folytatjuk ezt az érdekes utazást, ahol azt járjuk körül, hogy melyik csillagjegy milyen otthonban lakik, lakna legszívesebben. Az első részben a Halak, a Kos, és a Bika jegyűek olvashattak magukról. Most pedig az Ikrek, a Rák, és az Oroszlán jegyűek lesznek reflektorfényben

 

Ikrek (05.21-06.21)

 

A mindig mozgó és kommunikatív Ikrek otthona is az információról, a sokszínűségről szól. Számára az otthon egyik legfontosabb pontja a dolgozó szoba, vagy rész, azon belül is a számítógép, hiszen ezen tartja a kapcsolatot és adja tovább az információkat. Ez egy csapda  is számára, mert nem elég, hogy amikor házon kívül van, akkor is rengeteg impulzus éri, de otthon is ezt folytatja. Ennek pedig hosszú távon kimerültség, kiégés lehet a következménye.

Ezért érdemes egy nyugi szobát vagy legalább sarkot kialakítania maga számára, ahol nyugalmat árasztó színt használ (pl. világos zöld vagy kék) és kevés kütyüvel veszi körbe magát.

Mivel szeret olvasni, ezért akár a nyugi sarok egyik eleme egy teli könyvespolc lehet jobbnál jobb könyvekkel (például kereskedelemmel, kommunikációval kapcsolatos ismeretterjesztő könyvek, vagy könnyed,  jó humorú elbeszélések).

Forrás: jutarnji.hr

Színek kavalkádja

Színvilágára jellemző a könnyedség, a tavasziasság. Ezért javaslom a citromsárga, a tavaszi zöld, kék, rózsaszín, világosabb narancssárga színek használatát.

Stílusát tekintve eklektikus, éppen olyan bútort vesz, amilyen kedve van. Ez lehet egy klasszikus darab, de az is lehet, hogy a legultramodernebb darabot választja. Sőt, ha éppen egy környezettudatos cikket olvasott beszerzés előtt, akkor biztos lehetsz benne, hogy lesz olyan darab a háztartásában, ami ökotudatosságáról tesz tanúbizonyságot.

Forrás: decorfacil.com 

Mire figyeljünk nála oda?

Nagy dilemma nála, ha lakásfelújításról van szó, mert szinte naponta váltogatja az elképzeléseit. Szerencsés helyzet, ha van egy olyan társa vagy családtagja, aki a realitást is figyelembe véve terelgeti, amit ő hagy is.

Szintén problémás terület a rendrakás: mindenhol mindenféle kupacok tornyosulhatnak fel. Ezért fontos, hogy legalább hetente egyszer elpakolja maga után a felgyülemlett dolgokat, legyen szó ruháról, könyvről, mosatlanról. De akár a hűtő kitakarítása is ide tartozhat.

Forrás: decoist.com

 

Rák (06.22-07.22)

 

A Rák imád otthon lenni. Ez az egyik legfontosabb terület mind fizikailag mind lelkileg az életében. Hiszen a család az első számára, és ez az otthonán is megmutatkozik. Sokszor nosztalgikus hangulatba kerül, ezért jó, ha minél több fotója van szeretteiről (szüleiről, nagyszüleiről, férjéről, gyerekeiről). Ezeket a fotókat pedig kinyomtatja vagy előhívatja, hogy felkerüljenek a falra. Így ha meglátogatod, akkor pillanatok alatt képbe kerülsz az egész családfájáról és a főbb eseményekről.

Az egyik legérzékenyebb jegy a Rák, ezért ha beenged az otthonába, akkor tartsd tiszteletben őt is és a családját is. Lehet, hogy számodra kicsit idejét múlt, ahogy viselkedik, vagy azok a történetek, amiket megoszt veled, neki viszont ez fontos. Ha ezt megteszed, egy igazán jó és megértő barátra lelsz benne. És mielőtt azt gondoljuk róla, hogy milyen visszafogott, ne hagyjuk magunkat becsapni. Mert bizony a csendes Rák jegy meg is lephet minket, ha igazán előbújik a páncéljából. Ahogy már hallhattuk: lassú víz, partot mos. 

 

Forrás: housebeautiful.com 

Romantika

Törekszik rá, hogy lakályos legyen az otthona és meghittséget sugározzon, hiszen így érezheti magát mindenki biztonságban nála. Főbb színei az ezüst, a gyöngyház, a csillogó fehér, a vízkék.  A családi fotók mellett sok szuvenírt illetve saját készítésű holmit is megtalálsz a nappalijában, de ugyanígy a hálóban és a fürdőben is. Ha pedig már hálószobáról beszélünk, mivel fontos számára a pihenés, ezért biztos, hogy a kényelmet és a romantikát előnyben részesíti a látvánnyal szemben.

Forrás: culturapop.co  

Főzés a konyhában

A család mellett a vendéglátás, ami testhezálló feladat számára. Sőt, nem is feladat, hiszen szívesen sürög-forog a konyhában, legyen szó egy sima rántotta elkészítéséről reggelire, vagy akár egy többfogásos vacsora megalkotásáról egy sereg vendég számára. Így a konyhájában legalább két-három praktikus gépet is megtalálsz, emellett pedig olyan kiegészítőket, amik emlékeztetik őt a régmúltra.

Az biztos, hogyha egy Rák jegyű hív meg téged, akkor garantált a jó étel, a finom bor és a remek hangulat.

Forrás: kristenrinndesign.com

 

Oroszlán (07.23-08.22)

 

Az Oroszlán otthonában szinte biztos, hogy találsz olyan bútort, ami csúcsminőségű és ez az árán is meglátszik. Jó esetben ezt csak sejted, de ha olyan Oroszlánnal hozott össze a sors, aki szeret kérkedni, akkor garantált, hogy az orrodra köti, mi mennyibe került nála. Nézd ezt el neki, hiszen alapvetően számára fontosak a státusz szimbólumok. De ha egy kicsit emögé nézel, akkor egy igazán játékos személlyel találkozhatsz.  

Forrás: homebook.pl

Játékszoba

Igen, jól látja kedves olvasó. Bár felnőtt személyekről írok, de az Oroszlán esetén fontos, hogy legyen olyan szoba vagy legalább egy sarok, ahol a játékait gyűjtheti. És hogy ezek milyen játékok? Lehet, hogy  társasjátékokat gyűjt ez az Oroszlán, de az is elképzelhető, hogy egy billiárd vagy csocsó asztalt állított fel magának. Abban biztos lehetsz, ha az a játék ott van, azt használni is fogjátok. Activity-ben verhetetlen az Oroszlán. Ami szintén jó hír, hogy nem csak a játék, de a jókedv is garantált. Annyi a teendőd, hogy elfogadod, hogy az Oroszlán, uralkodó a saját házában, te pedig az udvartartás része lehetsz, aki imádja őt, de legalábbis felnéz rá.

Forrás: nacionsanta.co 

Nem sajnálja a pénzt, ha az otthonáról van szó

Időnként a ló túloldalára esik és nem csak a pénzt szórja, de olyan bútorokat is vásárol, amik már szinte  a megalománia határát súrolják. Karácsonykor tuti, hogy neki lesz a legnagyobb, legcsillogóbb, legaranyabb fája.

Milyen színek illenek hozzá? Minden, ami csillog, ami vörös, elsősorban az arany bármilyen formában. Még az is előfordulhat, hogy a mellékhelyiség is arannyal van díszítve.

Forrás: threspuce.com

Forrás: asztroeszti

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít