hydrangea.jpg

Milyen otthon való Neked a csillagjegyed szerint? - 1. rész

Életünk során számtalan helyen megfordulunk, vendégeskedünk mások lakásában, nyaraláskor szállodában, panzióban szállunk meg, mégis igen kevés azon helyeknek a száma, ahol igazán otthonosan érezzük magunkat.

Az sem túlzás, hogy még az otthon sem elég otthonos, hiszen sokszor vagyunk elégedetlenek a saját otthonunkkal is, valami mindig hiányzik, valami sosem stimmel, valamire mindig áhítozunk. Állandósult hiányérzetünkben a lakberendezés, a tökéletes otthon felépítése egy életre szóló sziszifuszi feladat. Nem utolsósorban talán azért is, mert más-más csillagjegy alatt születtünk, és ezért egy lakásban is mást és mást keresünk, vagy látunk szépnek, vonzónak.

Lássuk most a 3 tavaszi zodiákus lakberendezési stílusát!

Halak (02. 19. - 03. 20.)

Az érzékeny Halak számára az otthonuk a nyugalom szigete az élet zavaros tengerében, ahol érzelmileg fel tudnak töltődni, ezért számukra különösen fontos a megfelelően kialakított, bensőséges lakóhely. Ízlésesen rendezik be a szobákat, és mindenhol igyekeznek a harmónia és finom érzékiség megteremtésére.

Művészien tökéletes

A falakon gyakoriak a művészi érzékről árulkodó fotók, filmjelenetek.  A Halak számára különösen fontos, hogy minden tökéletes legyen, addig nem nyugszik, amíg meg nem találja az odaillő megoldást, legyen az bútor vagy kiegészítő.

Forrás: afamily.vn

A Nagy Kékség 

Jellemző színviláguk a kék különféle árnyalatai, amelyet nagyszerűen lehet a fehér árnyalataival ellenpontozni. Stílusuk lehet a görögös mediterrán-napfényes belső terekkel, a falon és a bútorokon úszó hullám motívumokkal, pazar és kényelmes bútordarabokkal, és a kicsit szikárabb, mondhatni puritánabb és geometrikusabb tengerész tematika is, de nem áll távol tőlük a bohém stílus sem, sok fénnyel és színnel kiegészítve. 

(Forrás: camdenliving.com) 

Modern darabok kézművesekkel vegyítve – ez lenne a tökéletes berendezés.

 

Kos (03. 21. - 04. 20.)

A Kos lényegében a minimalista lakberendezési stílust részesíti előnyben, mert szereti, ha van elég mozgástere: a padlóra dob egy szimpla szőnyeget meg egy párnát, feltesz a falra egy órát és egy kedvenc fotót vagy geometriai képet, és kész is van a nappali. Fontos, hogy itt-ott legyen valami határozott és domináns vörös színfolt a lakásban (végül is a zabolátlan Mars jegye).

Forrás: abodo.com

Matrac a földön

Ha tárgyakkal dekorál, akkor azok egy-egy fontos csata trófeái, emlékek, amikben nemcsak örömét leli, de a győzelem ízét is érzi. Rögeszmésen veti bele magát a takarításba, ha egyszer nekiáll. Szívesen fekszik a padlóra tett matracon ágy helyett, és simán elvan 1-2 lábassal a konyhában. Mindezt olyan stílusosan és elegánsan, hogy a Kos otthonába betoppanó vendégek is elragadtatottan érzik, itt az ideje megszabadulni a lakásban gyűlő sallangoktól, hajrá, minimalizmus!

Forrás: amara.com

Forrás: home-designing.com 

Meditáció a hálóban

Ami a hálószobát illeti, igyekezzen a lehető legletisztultabb, mondhatni meditációs jelleggel berendezni, hogy a nap küzdelmeit nyugodtan végig tudja gondolni, és a fontos történéseket helyre rakni.

 

Bika (04. 21. - 05. 20.)

A Bika otthonában a luxus és a kényelem nyomát szinte a lakás/ház minden pontján felfedezhetjük: a hálószobában a matracon szaténból készült lepedő feszül, a könnyű luxuspaplan meleg, selymes és légáteresztő, a fürdőszobában pihe-puha fürdőköpeny lóg a fogason és bambusz/pamuttörölköző a csap mellett.

Forrás: camdenliving.com 

Nem sajnálja a pénzt, ha az otthonáról van szó

Azon túl, hogy a Bika szereti a kiváló minőséget, nagyon odafigyel az otthona részleteire – végső soron a Bika hátországáról van szó. Itt-ott egy értékes dísztárgy, olykor perzsaszőnyeg, egy ízléses festmény, csupa elegancia, kifinomultság és kényelem.

A Bika a vendégekre is gondol, nagyszerű házigazda, elragadó stílusa sokáig marasztalja a pompás és elegáns lakás kényelmét kiélvező vendégeket. A nappaliban sokszor a természetes anyagok dominálnak (fa, bőr), jellemző a vendégszerető rusztikus stílus.

Forrás: dormeo.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít