hydrangea.jpg

Tárkonyos halleves

Hozzávalók:

• 1,5 l hal-alaplé (1 kg hal-aprólék/csont, uszony, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, édeskömény, kakukkfű, só, bors)

• kockázott zöldségek (2 nagyobb sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 db szárzeller, ½ db kisebb karalábé)

• 300 g halfilé

• 1 dl fehérbor

• 150 g zöldborsó

• 250 g tejföl

• tárkony

• só, bors

 

Elkészítés:

A hal-alaplét főzzük meg, majd szűrjük át, alacsony lángon melegítsük, és öntsük hozzá a fehérbort, de ne forraljuk fel. A kockázott zöldségeket kevés olajon pirítsuk át, majd dobjuk a hal-alaplébe, és főzzük meg őket, majd a felkockázott halfilét is. Fűszerezzük, majd adagoljuk bele a tejfölt, és a zöldborsót is tegyük bele, és tartsuk addig a lángon, míg a borsó is kész lesz.

Fotó, recept: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít