hydrangea.jpg

Pulykafasírtos tortillatekercs

Étkezzünk egészségesen! - Könnyen elkészíthető finom falatok - Luca konyhájából

 

Hozzávalók:

- 6-8 db tortilla lap

- zöldségek ízlés szerint (uborka, paradicsom, jégsaláta stb.)

 

A fasírthoz:

- 500 g darált pulykahús

- 2 db tojás (M-es)

- 1 nagyobb gerezd fokhagyma (reszelve)

- 1 kisebb vöröshagyma (apróra vágva)

- 7 g petrezselyem (finomra vágva)

- 1 tk. oregánó

- só, bors

- 20 g panko morzsa (vagy zsemlemorzsa)

- 2 tk. Worcestershire szósz

- 10 g reszelt parmezán (kihagyható)

 

Az öntethez:

- 200 g joghurt

- 100 g tejföl

- 1/4 citrom reszelt héja

- pár csepp citromlé

- 1 ek. mustár

- 2 ek. majonéz

- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)

- 1 ek. olívaolaj

- só (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon puhítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni, és tegyük egy tálba a többi hozzávalóval együtt. Jó alaposan keverjük el, majd formázzunk kis gombócokat a masszából (kb. 20 g/gombóc). Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük szép aranybarnára a golyókat. Természetesen sütőben is süthetjük – finoman ecseteljük meg a tepsire rakott húsgombócokat olajjal, és 200°C-on süssük 25-30 percig.

Az öntethez a hozzávalókat öntsük össze, és jó alaposan keverjük el, majd rakjuk hűtőbe legalább félórára a tálalás előtt.

Forrás: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít