hydrangea.jpg

Nyuszis süti húsvétra

Kápráztasd el a családodat Húsvétkor, ezzel a nagyon mutatós nyuszis sütivel. 
 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 220 g porcukor
  • 1 kezeletlen héjú citrom héja lereszelve
  • 250 ml semleges növényi olaj (pl. napraforgóolaj)
  • 250 ml tojáslikőr
  • 370 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál sütéshez való kakaó
  • 1 téglalap alakú sütőforma (kb. 25 x 12 cm)
  • nyúl alakú tésztakiszúró
  • vaj és liszt a sütőforma kikenéséhez
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra (légkeveréses sütő esetén), és egy téglalap alakú sütőformát kenjük be vajjal, majd szórjuk be liszttel. 

2. A tésztához verjük habosra a tojást porcukorral, sóval és citromreszelékkel kb. 10 percen át. Aztán keverés közben adjuk hozzá az olajat és a tojáslikőrt. A lisztbe keverjük bele a sütőport, és evőkanállal kanalanként adjuk hozzá a tésztához. A tészta kétharmadát tegyük félre hidegre. A maradék egyharmad tésztába pedig keverjünk kakaót.

3. A kakaós tésztát töltsük az előkészített sütőformába, és süssük kb. 30 percig. Vegyük ki a sütőformát a sütőből, rövid ideig tegyük konyhai alátétre, majd borítsuk ki. A sütőformát mossuk el, majd újra kenjük ki vajjal és szórjuk be liszttel. 

4. A kakaós tésztát vágjuk több vastag szeletre, és tésztakiszúróval szúrjunk ki belőle nyúlformákat. A világos süteménytészta felét tegyük a sütőformába. A kiszúrt nyúlformákat sorakoztassuk egymás mögé, és nyomjuk középre a sütőformába töltött tésztába, majd a maradék világos tésztát oszlassuk el rajta. 

5. Ugyanazon a hőmérsékleten süssük aranybarnára kb. 60 perc alatt. Vegyük ki a sütőformát a sütőből, rövid ideig tegyük hűlni konyhai alátétre, majd borítsuk ki, és szórjuk meg porcukorral.

Tipp: Tojáslikőr helyett folyékony tejszínt is használhatunk.

Forrás: aldi.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít