hydrangea.jpg
Gasztronómia

 gyomberes keksz

Hozzávalók:

• 300 g finomliszt

• 1 tojás (L-es)

• 2 ek. narancslé

• 2 tk. őrölt gyömbér

• 1 tk. őrölt fahéj

• ½ tk. szegfűszeg

• ¼ tk. só

• 180 g vaj

• 150 g cukor

• 80 g méz

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a tojást és verjük tovább. A lisztet és a fűszereket alaposan keverjük össze, majd öntsük a vajas masszára. Adjuk hozzá a mézet és a narancslevet is, és jól keverjük el. A tésztát rakjuk hűtőbe legalább 2 órára.

Kb. 40 g-os golyókat formázzunk a masszánkból, majd egy pohár vagy szufléforma segítségével nyomjuk őket össze, hogy tallérokat kapjunk. Használjunk porcukrot, hogy enyhítsük a ragadósságát. Tegyük őket sütőpapírra, majd előmelegített sütőben 180°C-on süssük 10-15 percet, amíg a széle barnulni kezd.

A kekszeket fehércsokoládéba márthatjuk, és mézeskalács írókával díszíthetjük.

Képek, szöveg: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít