hydrangea.jpg
Gasztronómia

marhasult

Hozzávalók:

Köret:

• 4 db közepes sárgarépa

• 300 g csicsóka

• 3 gerezd fokhagyma

• 3 ek. vaj

• só ízlés szerint

Töltelék:

• 250 g sült gesztenye

• 50 g aszalt vörös áfonya

• 1 db közepes vöröshagyma

• 1 db száraz zsemle

• 10 ek. tej

• 1 db tojás (M-es)

• 3 ek. vaj

Hús:

• 500 g fehérpecsenye

• 10 g fűszersó (só, 4 szem borókabogyó, pár szem kakaóbab, ½ tk. kávé, 2 csipet feketebors, 1 csipet szegfűszeg, 1 csipet szegfűbors)

• 1 dl barna sör

• 3 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A húst vágjuk kb. 1,5 cm-es szeletekre, tegyük őket egy simítózáras zacskóba, öntsük bele a sört és némi fűszerkeveréket, majd tegyük a hűtőbe 2 órára.

A hússzeleteket tegyük a serpenyőbe, és ízlés szerint süssük át (kb. 3-3 perc mindkét oldalon a teljesen átsült húshoz).

A töltelékhez egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, és az apróra vágott hagymát puhítsuk meg rajta. A zsemlét kicsit daraboljuk össze, és tegyük egy aprítóba, majd locsoljuk meg a tejjel. Aprítsuk morzsásra, majd a gesztenyét és az áfonyát is. Öntsük hozzá a hagymát és a tojást is, majd keverjük az egészet alaposan össze. Rakjuk a masszát egy hőálló edénybe.

A sütőt melegítsük 200°C-ra (légkeveréses módban), és süssük 15-20 percig.

A répát és a csicsókát szeljük vastagra. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, majd dobjunk rá 3 gerezd finomra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg. Keverjük hozzá a zöldségeket és egy kis sót, majd egy hőálló edényben rakjuk a zöldségeket a sütőbe, kb. 20-25 percig 200°C-on süssük.

Képek, szöveg: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít