hydrangea.jpg
Gasztronómia

 Recept a hűvösebb napokra Luca konyhájából:

Tepett hus

Hozzávalók:

• 1,5 kg sertés lapocka

• 2 fej hagyma

• 3 dl kóla - lehetőség szerint Dr. Pepper

• 5 ek. olaj

• száraz pác:

            • 1 ek. só

            • 1/2 tk. bors

            • 1 tk. római kömény

            • 2 gerezd fokhagyma

            • 1 tk. piros paprika

Elkészítés:

A pácot keverjük el az olajban, majd jól dörzsöljük be vele a husit. Fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára (vagy legalább 3 órára).

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és a hús minden oldalát kicsit süssük meg, hogy egy kis kérget kapjon. Ezután a hagymát szeleteljük fel, és dobjuk egy tepsi aljára (ha van fedeles vasedényünk, használjuk azt).

Tegyük rá a húst, locsoljuk meg kólával, és fedjük le alufóliával. Előmelegített sütőben süssük 4 órán át 150°C-on, közben pedig párszor locsoljuk meg a tepsiben lévő folyadékkal. Amikor kész, egyszerűen csak szedjük szét a husit cafatokra, és rakjuk kenyérre vagy akár salátába.

 <<<<<<<<<>>>>>>>>>

Almás káposztasaláta

Hozzávalók:

• 500 g lila és fehér káposzta

• 250 g répa (2 nagyobb darab)

• 2 nagyobb alma (savanykásabb fajta)

• 1 közepes fej lilahagyma

• 500 g tejföl

• 15 g mustár

• 250 g majonéz

• 2 ek. citromlé

• 2 ek. ecet (fehérbor vagy almaecet)

• 10 g porcukor

• 50 g tej

• só

• fehérbors

Fotó, szöveg: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít