hydrangea.jpg
Gasztronómia

Recept a hűvösebb napokra Luca konyhájából:

Szilva leves

Hozzávalók:

• 600 g szilva

• 2 l víz

• 150 g barna cukor

• fél citrom leve

• 1 csapott evőkanál őrölt fahéj

• 1/2 tk. őrölt szerecsendió

• 1/2 tk. őrölt ánizs

• 1/4 tk. őrölt szegfűszeg

• 1 tk. szegfűbors

• 1,5 dl tejszín

• 80 g tejföl

 

Elkészítés:

A szilvát magozzuk ki, és vágjuk félbe (akár negyedelhetjük is). A cukrot egy fazékban olvasszuk meg, majd dobjuk rá a szilvát. Óvatosan adagoljuk hozzá a vizet, majd fűszerezzük. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük kb. 30 percet. A tejszínt és a tejfölt (figyeljünk, hogy szobahőmérsékletűek legyenek) öntsük egy tálba, majd merjünk hozzá a forró levesből. Alaposan keverjük el, majd öntsük az egészet a levesbe. Hagyjuk még pár percet közepes lángon, de ne forraljuk sokáig, mert a tejszín és a tejföl kicsapódhat.

Fotó, szöveg: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít