hydrangea.jpg
Gasztronómia

gasztro8

Hozzávalók:

• 400 ml tejszín

• 400 ml tej

• 80 g nyírfacukor ebből 20 g házi bourbon vaníliáscukor

• 6,5 g porzselatin

• 150 g áfonya

 

Elkészítés:

Az áfonyát egy kisebb lábosban kevés vízzel sűrűre főzzük, édesítjük és lehűtjük. A tejet és a tejszínt forróra melegítjük, belekeverjük az összevegyített nyírfacukrot, bourbon vaníliát, zselatint. A tűzről levéve alaposan összekeverjük és hűlni hagyjuk. Pohárkába adagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

Amikor kissé megszilárdult, egy-egy teáskanálnyi áfonyaszószt kanalazunk rá, és újabb adag tejszínes keverék jön rá. Így szépen összekeveredik a gyümölcs és a tejszín. Ismét hűtjük, míg kissé megszilárdult, majd ráöntjük a maradékot is. 2-3 óra szükséges, hogy a tejpudingok teljesen áthűljenek. Ekkor az állaguk kissé remegős, de krémesen lágy. Tálalás előtt a maradék áfonyaszószt a panna cották tetejére kanalazzuk, és áfonyás habbal díszítjük.

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít