hydrangea.jpg
Gasztronómia

gasztro7

Hozzávalók:

• 1,5 kg őzhús (nyak, lapocka, comb vagy csontos rész)

• 3 fej vöröshagyma

• 4-5 gerezd fokhagyma

• 1 doboz sűrített paradicsom

• 3-4 zöldpaprika

• 2 kanál pirospaprika

• 1 kiskanál csípős paprika

• 30 dkg erdei rókagomba

• 4-5 szem borókabogyó

• babérlevél

• só

• bors

• csipet majoránna

• 1,5 dl vörösbor

• 1 kiskanál mustár

• 2 kanál zsír

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra szeleteljük, és a zsírban aranysárgára sütjük. A tűzről levéve a pirospaprikát és a kockára vágott húst beletesszük, majd megpirítjuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. A bort és a mustárt a főzés felénél adjuk hozzá.

A rókagombát megtisztítjuk, szeleteljük, a kisebb darabokat félben vagy egészben hagyjuk. Jó 1,5 órai főzés után, mikor a hús már puha, megkóstoljuk, ha szükséges, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a gombát, majd készre főzzük

 

Hozzávalók a juhtúrós polentához:

• 15 dkg juhtúró

• 250 g kukoricadara

• 1 l víz

• só

 

 

Elkészítés:

1 liter vizet a sóval felforralunk, és óvatosan hozzáöntjük a kukoricadarát. Egészen addig főzzük, amíg elválik az edény falától, és közben folyamatosan kevergetjük. Ha kész, tepsibe öntjük a felét, és közé morzsoljuk a juhtúrót, majd rárétegezzük a másik felét, megvárjuk, míg kihűl. Cérnával szeleteljük, és mindkét oldalát olívaolajon megpirítjuk.

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít