hydrangea.jpg
Gasztronómia

Csulok fatalon

GRILLEZETT SERTÉSCSÜLÖK

 

Hozzávalók:

• 4 kg sertéscsülök

• 4 kávéskanál só

• 8 szem bors

• 6 db babérlevél

• 0.5 dl barna sör

• 8 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, majd a borsos, sós, babérleveles, fokhagymás vízben félpuhára főzzük. Ebben a lében hagyjuk kihűlni, és csak másnap vegyük ki belőle, a sütés előtt. A grillezést akkor érdemes elkezdeni, amikor a faszén már majdnem fehéren izzik. Míg a faszén beizzik, felszúrjuk a csülköt a grillnyársra. Fontos, hogy a csülköket körbe kell kötözni vékony kötöző dróttal, hogy ne essenek szét. A nyárson forgatjuk, nem nagyon gyorsan, úgy, hogy mindenhol egyenletesen érje a hő.

 

TZATZIKI

 

Hozzávalók:

• 2 közepes kígyóuborka (vékony legyen és ne magos)

• 3 dl görög joghurt

• só

• 1 csipet fehér bors

• 1 lime-ból nyert limelé

• 4-5 kisebb gerezd fokhagyma

• 1 csipet kapor (frissen vágott) vagy mentalevél

 

Elkészítés:

A hámozatlan uborkákat mosás után közepes nagyságú reszelőn lereszeljük egy tálba. Ne sózzuk meg.

Kis lyukú reszelőn lereszeljük a fokhagymát, és összekeverjük joghurttal. Őrölt borssal és sóval ízesítjük, majd a kaprot beleszórjuk, és a citromlével pikánssá tesszük. Ráöntjük az uborkára, és kanállal összekeverjük az egészet. Hűtés után tálaljuk.

 

GRILLEZETT RÉPA

 

Hozzávalók:

• 0,5 kg sárgarépa

A főzőléhez

• só, cukor

A páchoz:

• 4 evőkanál fehérbor

• só

• bors

• rozmaring

• bazsalikom

• kakukkfű

• 4 evőkanál citromlé

• olaj

 

Elkészítés:

Nem új répa esetén pucolás után leöblítjük, majd hosszában négybe vágjuk. Új répa esetén egyben hagyjuk. Cukros-sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a pácot, majd 20 percre beletesszük a répákat. Majd grillrácson megsütjük.

Forrás: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít