hydrangea.jpg
Gasztronómia

epertorta

Hozzávalók:

(piskótához)

• 300 g finomliszt

• 130 g eperpüré

• 125 g vaj (szobahőmérsékletű)

• 275 g cukor

• 3 tojás (L-es)

• 175 g tejföl

• 150 ml tej

• 2 tk. sütőpor

• ½ tk. szódabikarbóna

• pár csepp vaníliaaroma

(krémhez)

• 250 g mascarpone

• 120 g vaj (szobahőmérsékletű)

• 150 g porcukor

• 100 g fehércsokoládé

• 40 ml tejszín

• 300 g eper (ha fagyasztott apróra aprítva, ha friss, akkor vágva)

• fél citrom héja + pár csepp lé

• 6 g zselatin

Elkészítés:

A piskótához a vajat a cukorral finoman verjük fel, hogy krémes állagú legyen. A lisztet keverjük alaposan össze a sütőporral és szódabikarbónával meg egy csipet sóval. Adjuk a vajhoz, ahogy a tejfölt, a tejet és a tojásokat is. Ezt is alaposan keverjük el, hogy egynemű legyen, majd tegyük bele a pürét is. Ízlés szerint a látványt fokozhatjuk egy kis piros színezékkel. A piskótaalap felét öntsük tortaformába (22cm), és süssük kb. 30 percig 180°C-on, majd süssük ki a másik felét is.

A krémhez a vajat a porcukorral verjük óvatosan pár percig a krémes állag miatt. A fehér csokit közben a tejszínnel olvasszuk fel, és hagyjuk kihűlni. A mascarponét adjuk a vajhoz, keverjük el, majd adagoljuk hozzá az epret és a citromhéjat is. Öntsük bele a fehér csokit, és facsarjunk bele pár csepp citromlevet. Célszerű zselatint használni a krémhez, ha az eper túl sok levet eresztene.

A piskóták közé tegyünk jócskán krémet, majd az oldalát és a tetejét is vonjuk be vele. A tetejét díszíthetjük eperrel, de szórhatunk rá mandulát is vagy mentát ízlés szerint.

Forrás: Posta Luca

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít