hydrangea.jpg
Gasztronómia

quiche

Hozzávalók:

(2 adag tészta)

• 350 g finomliszt

• 150 g vaj (hideg)

• 75 ml víz

• 1 tojás (L-es)

• 10 g só

(hozzávalók 1 quiche elkészítéséhez)

• 2 tojás (M-es)

• 2,5 dl tejszín

• 1 hagyma apróra vágva (120 g) + kis vaj

• 25-30 g bébispenót

• 100 g sajt (kecskesajt, juhtúró, feta vagy más puha sajt)

• 1 gerezd fokhagyma

• pár szem koktélparadicsom

• só, bors, oregáno

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit öntsük egy keverőtálba, a vajat apró kockákban dobjuk bele, majd alaposan dolgozzuk össze. Ezután felezzük el, majd becsomagolva tegyük hűtőbe pár órára vagy akár egy napra is. Felhasználás előtt vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten, amíg az állaga nyújtható lesz. Ekkor nyújtsuk ki, és egy lisztezett piteformába helyezzük a tésztánkat. Szurkáljuk meg, és tegyük előmelegített sütőbe 200°C-ra kb. 10 percre (szép aranybarna legyen). Eközben a hagymát egy kis vajon pirítsuk át, hogy üveges legyen. A paradicsomot vágjuk félbe vagy szeletekre, ahogy tetszik. A tojást és a tejszínt a fűszerekkel és a kinyomott fokhagymával alaposan keverjük fel habverővel. A kész tésztát hagyjuk a formában, halmozzuk bele a hagymát, a sajtot is morzsoljuk bele a spenóttal együtt, majd öntsük rá a tejszínes levet. Keverjük össze a hozzávalókat a kezünkkel, és oszlassuk el egyenletesen. A tetejére tegyük a paradicsomokat, és tegyük sütőbe először 200°C-ra (30-40 perc), majd 180°C-ra (10-20 perc). Félidőnél forgassuk meg a formát.

Forrás: Posta Luca

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít