hydrangea.jpg
Gasztronómia

citromoscsirek

Hozzávalók:

(bulgursaláta)

• 1 kisebb lilahagyma apróra vágva (100 g)

• ½ kápia apróra vágva(60 g)

• ½ tv paprika apróra vágva (40 g)

• ¼ kígyóuborka apróra vágva (85 g)

• 1 nagy paradicsom kimagozva, apróra vágva (100 g)

• 15 g petrezselyem apróra vágva

• 200-250 g bulgur

(csirke)

• 500 g csirkemell (azonos vastagságúra szeletelve)

• 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva (120 g)

• 40 g vaj

• 2 gerezd fokhagyma

• 120-150 ml tejszín (főző)

• 2 dl alaplé

• fél citrom héja, leve

• ½ tk. kakukkfű

• só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítsünk fel. Dobjuk bele a csirkemelleket, és kb. 3-4 percig mindkét oldalukat kicsit pirítsuk meg, hogy kapjanak egy kis színt és kérget. Ezután vegyük ki őket, a lángot pedig vegyük lejjebb. Tegyük bele a vajat, majd a hagymát, és pirítsuk üvegesre (vigyázva, hogy a vaj ne égjen meg). Nyomjuk bele a fokhagymát, majd 2 perc múlva öntsük fel az alaplével, és ízesítsük a fűszerekkel. Tegyük bele a csirkéket, majd forraljuk fel az egészet. Ezután öntsük bele a tejszínt, jól kavarjuk el, és reszeljük bele a citrom héját, és csurgassuk bele a levét is. Főzzük addig, míg a tejszínes lé be nem sűrűsödik kicsit, ekkor vegyük le a tűzről.

A salátához először főzzük meg a bulgurt. Annyi vizet használjunk, amennyi bulgurt főzünk. A vizet forraljuk fel (kb. 1 tk. sóval), majd öntsük bele a bulgurt. Vegyük le a lángról, és fedjük le. Várjunk, amíg beszívja az összes vizet. Ellenőrizzük, hogy megfelelően megfőtt-e, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a felaprított zöldségeket keverjük vele össze. Ízlés szerint készíthetünk hozzá öntetet (1dl olíva olaj, 1dl citromlé, ½ tk. római kömény, pici só – alaposan rázzuk, keverjük össze).

Forrás: Posta Luca

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít