hydrangea.jpg
Gasztronómia

Hozzávalók a tekercshez (10 db):

• 100 g túró

• 100 g krémsajt (natúr)

• 150 g tejföl

• 210 g cukkini reszelve (kb. 1 közepes darab)

• 5 g parmezán (+ a tetejére)

• 2 gerezd fokhagyma

• só, fehérbors

• 1 ek. mustár

• fél tk. oregánó

• 10 db lasagne lap

Hozzávalók a szószhoz:

• 140 g hagyma (1 közepes fej)
• 400 g konzerv paradicsom
• 500 g passzírozott paradicsom
• 1 ek. oregánó
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors

Elkészítés:

Lábasban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit pár percig pirítunk. Ezután hozzáöntjük a paradicsomokat, fűszerezzük, és közepes lángon, 15-20 percig gyakran kavargatva összesűrítjük. A lasagne lapokat rakjuk 2-3 percre lobogó vízbe, hogy megpuhuljon, és tekerhető legyen. A
többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd alaposan keverjük össze. A tésztalapokat terítsük ki, és halmozzuk rá a cukkinis masszánkat, majd tekerjük fel, és tegyük egy tűzálló tálba, úgy, hogy a paradicsomszószt előtte a tál alján eloszlatjuk. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot. Előmelegített sütőben 190°C-on 18 percig sütjük.

cukkini tekercs

Forrás: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít