hydrangea.jpg
Gasztronómia

 Hozzávalók (4főre):

• 150 g lilahagyma
• 120 g száraz kolbász
• 500 g tenger gyümölcsei
• 200 g paradicsom vagy paradicsomkonzerv
• 150 g kaliforniai paprika
• 1 ek. sűrített paradicsom
• 2 dl száraz fehérbor
• 1 csapott tk. pirospaprika
• 140 g rizottó rizs
• 8 dl alaplé
• 90 g borsó
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, kakukkfű
• olívaolaj

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olívaolajat, majd dobjuk rá a tenger gyümölcseit. 2-3 perc után öntsük rá a bor felét, majd hagyjuk, hogy elpárologjon. Amikor kész, tegyük félre. A serpenyőben hevítsünk egy kis olajat, és pirítsuk üvegesre az apróra vágott lilahagymát, majd a vékonyra szelt fokhagymát, a felkockázott paprikát és a karikázott kolbászt. Hagyjuk, hogy a kolbász kiengedje a zsírját. Amikor ez kész, szórjuk meg kakukkfűvel, pirospaprikával és sűrített paradicsommal, és pirítsuk pár percig, de vigyázva, hogy ne égjen le a pirospaprika. Öntsük bele a maradék bort és a paradicsomot, valamint a rizst és a tengeri állatkákat is. Öntsük
fel kb. 3 dl alaplével, és ízesítsük. Ezután folyamatosan adagoljuk a maradék levest. Amikor az összes lé belement, szórjuk a tetejére a borsót, és már ne kevergessük, hagyjuk, hogy a paella alja kicsit odakapjon, úgy finomabb.

paella

Forrás: Posta Luca

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít