hydrangea.jpg
Gasztronómia

Hozzávalók:

• 12 fej nagy gomba

• vaj

• 1/2 citrom leve

• só

• 2 ek. zsemlemorzsa

• 2 ek. parmezán sajt

• 20 g vajdarabka

Töltelékhez:

• 1/2 hagyma

• 1 csokor petrezselyem

• 1 gerezd fokhagyma

• csiperkegomba levágott darabjai

• 150 g főtt sonka

• 30 g vaj

• 1 tojás felverve

• só, bors

• bor

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kivágjuk. A kivájt gombákat kivajazott kerámiatálba helyezzük, citromlével, sóval fűszerezzük. A töltelékhez apróra vágjuk az összes hozzávalót, forró vajon megpároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzhelyről, hozzáöntjük a tojást, majd sóval, borssal, borral ízesítjük. Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. Ezalatt a tölteléket a gombákba töltjük, megszórjuk parmezánnal kevert zsemlemorzsával, és a tetejére vajdarabkákat teszünk. 
A sütőben kb. 10 percig sütjük.

Tipp: előételként pirított fokhagymás kenyérrel tálaljuk

1

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít