hydrangea.jpg
Gasztronómia

Hozzávalók:

• 3 kg hal (a 3/4-e ponty)

• 3 közepes fej hagyma

• kilónként 1 evőkanál őrölt pirospaprika

• kilónként 1,1-1,2 liter víz

• só

• erős paprika (ízlés szerint)

• gyufatészta

Elkészítés:

A halat megpucoljuk, és sűrűn beirdaljuk, majd megsózzuk és legalább 1/2 órán át állni hagyjuk. A belsőségeket félretesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk.

Elővesszük a halfőző bográcsot, majd beletesszük a halat és a hagymát, meg a csípős paprikát. Ezután felöntjük kilónként 1,1-1,2 liter vízzel, majd feltesszük főzni. A legjobb, ha a szabadban, fával tüzelünk a bogrács alá.

Miután felforrt, és a habját elforrta, beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, és erős lángon főzzük, hadd rotyogjon. Keverni nem szabad, csak a bográcsot forgassuk meg néha.

15-20 perc után beletesszük a belsőségeket. A forrástól számított 30 perc főzés után kész a halászlé.

Gyufatésztával tálaljuk.

1

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít