hydrangea.jpg
Gasztronómia

 

Hozzávalók:

A tésztához:

• 6 tojás

• 3 dl tej

• 2 dl olaj

• 22 dkg liszt

• 30 dkg cukor

• 7 dkg cukrozatlan kakaópor

• 1 tasak vaníliás cukor

• 1 tasak sütőpor

A krémhez:

• 15 dkg fehér csokoládé

• 12 dkg kókuszreszelék

• 5 dl tej

• 2 tojássárgája

• 1 teáskanál étkezési keményítő

• 15 dkg cukor

• 3 dl habtejszín

• 15 dkg meggy (befőtt)

• 1 tasak zselatin

A tetejére:

• 5 dkg kókuszreszelék

• 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180°C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel, és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük, és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet, és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.

unnamed

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít