hydrangea.jpg
Gasztronómia

Eperleves

Hozzávalók:
• 50 dkg eper
• 3 dl joghurt
• 3-4 dl víz
• cukor
• citrom

Elkészítés:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. Az eper nagy részét összeturmixoljuk a joghurttal, és annyi vízzel hígítjuk, hogy megfelelő sűrűségű levest kapjunk. Cukorral, citrommal ízesítjük, majd beletesszük a félretett eperdarabokat. Hűtve tálaljuk.

Eperleves 2

 

Bodzaszörp

Hozzávalók:
• 25 fej bodzavirág (bogaraktól mentes)
• 10 dkg citromsav
• Kb. 4 kg cukor
• 6 liter víz
• 5-6 db citrom

Elkészítés:
A bodzavirágokat (nem mosom meg, mert a virágport kimossuk belőle) a felkarikázott citrommal vízbe beáztatom maximum 24 órára. Másnap leszűrjük a bodzás vizet, majd cukorral, citromsavval ízesítve felforraljuk. Üvegekbe rakjuk, száraz dunsztba tesszük.

Bodzaszorp

 

Medvehagyma saláta tojással, sonkával

Hozzávalók:
• 1 csokor medvehagyma
• 2 db főtt tojás
• 10 dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt
• 1 paradicsom
• 4 szelet csirkemell sonka
• 1 pohár kefir vagy natúr joghurt
• bors
• só

Elkészítés:
A főtt tojást cikkekre vágom, a medvehagymát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágom, a sonkát beleaprítom és végül ráreszelem a sajtot. A kefirt vagy joghurtot kikeverem sóval és borssal, és ráöntöm a salátára.

 DSC3384

 

Sajtkrém medvehagymával

Hozzávalók:
• 100 g tömlős krémsajt
• 1 kis pohár tejföl
• 1 csokor medvehagyma
• só
• bors

Elkészítés:
A megmosott medvehagymát apróra vágjuk, összekeverjük a sajttal és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Vékonyra szeletelt répát mártogathatunk bele, vagy pirítóssal is kiváló.

Sajtkrem

 

Rakott csirkemell

Hozzávalók:
• 4 csirkemell filé szeletelve
• szelet bacon szalonna
• szeletelt sonka
• 2 db hegyes erős paprika
• 2 szál újhagyma
• 20 dkg reszelt trappista sajt
• 2 evőkanál mustár
• 1 db kaliforniai paprika
• só
• őrölt fehér bors
• szárnyas fűszerkeverék
• étolaj
• 4 dl tejföl

Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, olajban elkevert szárnyas fűszerkeverékkel megkenjük, sóval és fehér borssal megszórjuk.
A hússzeleteket tepsibe rakjuk, és megkenjük mustárral, majd rátesszük a bacon szalonnát, a szeletelt paprikákat és az újhagymát. Betakarjuk 1-1 szelet sonkával, megkenjük tejföllel, és a végén megszórjuk reszelt sajttal.
Az egészet sütőben szép pirosra sütjük. Krumplipürével, párolt rizzsel tálaljuk.

Rakott csirke tanyeron

 

Epres túrókocka

Hozzávalók:
Tésztához:
• 6 db tojás
• 6 ek. porcukor
• 6 csapott ek. finomliszt
• 1 dl napraforgó olaj
• 2 evőkanál víz
• 2 ek. holland kakaópor
• 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:
• 5 dl tej
• 2 tasak tejszín ízű pudingpor
• 20 dkg porcukor
• 10 dkg vaj
• 25 dkg tehéntúró

Tetejére:
• 25 dkg eper
• 1 csomag tortazselé (piros)
• 3 ek. cukor
• 2,5 dl víz

Elkészítés:
A tészta elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a tojásos masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük.
A krém elkészítése:
A tejben a pudingot felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk a túróval együtt, és jól összedolgozzuk. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
A gyümölcszselé elkészítése:
A krém tetejét megrakjuk félbe vágott eperrel. A tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, majd ha langyosra hűlt, az eperre öntjük.

 IMG 0642

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít