hydrangea.jpg
Gasztronómia

Borleves

Borleves

Hozzávalók:
A leveshez
• 4 db tojássárgája
• 2 dl habtejszín
• 4 dl félédes fehérbor
• 2 ek. cukor
• 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
• 1 csipet só
• 0,5 citromból nyert citromhéj

A habgombóchoz
• 4 db tojásfehérje
• 1 csipet só
• 2 ek. cukor
• 1 kk. fahéj
• 1 dl fehérbor
• 2 ek. cukor
• 9 dl víz

Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagoljunk a cukros-boros vízbe gombócokat, és főzzük 2 percig. A megfőtt galuskákat szedjük ki egy edénybe. Keverjük habosra a tojások sárgáját a tejszínnel, majd tegyük félre. Forraljunk fel 2 dl vizet a borral, a cukorral és a csipet sóval. Töltsük át egy habüstbe, majd állítsuk forró vízgőz fölé. Keverjük hozzá a tojássárgájával elkevert tejszínt. Reszeljük bele a citrom héját, majd habverővel kevergetve sűrítsük be. Végül ízlés szerint ízesíthetjük még pár csepp citromlével. Kis lángon tálalásig tartsuk melegen.

 

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvas csirkemell

Hozzávalók:
• 6 szelet csirkemell
• 6 vékony szelet bacon
• 6 szelet gépsonka
• reszelt sajt
• aszalt szilva
• só
• ételízesítő

Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra kiverjük, besózzuk, ételízesítővel megszórjuk. Egy szelet baconre rárakjuk a fűszerezett csirkemellet, a csirkére rárakjuk a sonkát, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezzük az aszalt szilvákat, és felgöngyöljük, hústűvel rögzítjük a tekercseket.
Előmelegített 220°C-os sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Különösen puha lesz a hús, ha egy éjszakára ételízesítős tejbe áztatjuk.

Almakompótot készíthetünk a húshoz

Hozzávalók:

• 4 db savanykás kemény alma
• citromlé
• cukor
• fahéj
• szegfűszeg

Elkészítés:
Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a fahéjat és szegfűszeget. Hús mellé, külön tálban tálaljuk.

Harcsa szeletek bundában

Harcsa sultkrumplival

Hozzávalók:
• 50 dkg harcsafilé
• 15 dkg csiperke gomba
• 2 db tojás
• 7-8 ek liszt
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• só
• bors
• 1 citrom leve
• olaj

Elkészítés:
A harcsát ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a citrom levével, és 20 percet pihentetem.
A gombát, hagymát, petrezselymet finomra vágom, majd a tojással és a liszttel palacsintatészta-sűrűségű masszává dolgozom (sót, borsot ebbe is teszek).
A halcsíkokat lisztbe forgatom, utána a sűrű gombás masszába is megforgatom, és forró olajban pár perc alatt készre sütöm.
Köretként a hagymás-majonézes krumplisaláta, krumplipüré, rizibizi vagy akár a sült krumpli is passzol hozzá.

receptneked.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít