hydrangea.jpg
Gasztronómia

Hozzávalók:

A tésztához:
• 50 g Holland kakaópor
• 70 g búzaliszt
• 0.5 tk. sütőpor
• 0.25 tk. só - tengeri
• 115 g vaj (olvasztott)
• 1 ek kávé (instant, por)
• 200 g kristálycukor
• 2 db tojás
• 0.5 tk vanília eszencia

A krémhez:
• 100 g vaj
• 100 g porcukor
• 1 db vaníliás cukor - bourbon
• 250 g mascarpone
• 2 dl tejszín
• 20 g zselatin fix

A szóráshoz:
• 2 ek kakaópor

Elkészítés:
A kakaóport, a lisztet, a sütőport és a sót alaposan összekeverem. A puha vajhoz hozzáadom a kávéport, a cukrot, a tojást és a vanília esszenciát, majd egyenletesre keverem. Majd az egészet összedolgozom. Egy kb. 25x20 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a tésztát és 175°C-on tűpróbáig sütöm (ez kb. 20-30 perc). Ameddig a tészta sül, elkészítem a krémet. A vajat a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a mascarpone-t. A tejszínt felverem egy másik edényben, majd hozzáadom a mascarponés krémhez és alaposan összedolgozom. Végül elkészítem a zselatint a leírás alapján, majd belekeverem a krémbe. Ha kész, rákenem a tésztára és beteszem hűtőbe kb. egy órára.

brownie

Forrás: aprosef.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít