hydrangea.jpg
Gasztronómia

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
• 12 darabhoz:
• 40 dkg sertés-/borjúcomb/csirkemell
• 1 közepes hagyma
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 2+2 evőkanál olaj
• 1 kávéskanál pirospaprika
• 15 dkg liszt (palacsintához)
• 3 tojás
• 4 dl tej
• 3+1 dl tejföl
• 2 szál petrezselyem

Elkészítés:
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük. A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Közben a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük.
A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba tesszük és a sütőben átforrósítjuk. Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

hortobagyi husospalacsinta

Sonkával töltött rántott palacsinta

Hozzávalók:
• 12 darabhoz
• 20 dkg füstölt-főtt sonka
• 2 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 csomó újhagyma
• 5 dkg margarin
• 2 dl tej
• 2 dl tartármártás
• 15 dkg liszt
• 5 tojás
• 20 dkg zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez
• pirospaprika
• őrölt fekete bors
• só

Elkészítés:
Felhevített margarinon megpirítjuk a finomra darált sonkát. Sóval, borssal, kevés paprikával ízesítjük, meghintjük három evőkanál liszttel, majd felöntjük tejjel. Állandóan kevergetve addig forraljuk, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve két tojást dolgozunk bele, végül kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Megsütjük a sós palacsintát. Megtöltjük a sonkás töltelékkel, szorosan felcsavarjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk. Felhevített olajban megsütjük. Tálaláskor a sonkával töltött rántott palacsintát salátával díszítjük, külön tálba tatármártás kínálunk hozzá.

rantott palacsinta

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít