hydrangea.jpg
Gasztronómia

A sör egyedálló ízt ad az ételnek. Emellett a húsnak sütéskor szép fényes barnáspiros színt kölcsönöz. Minden recept játszva elkészíthető, próbálják ki bátran.


SÖSÖS LÁNGOS

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl sör (pl. szűretlen búzasör)
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 kis konzerv savanyú káposzta
- 20 dkg véres hurka
- 10 dkg reszelt ementáli sajt

A sört meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztből, az élesztős sörből, az olajból és a sóból tésztát gyúrunk, és meleg helyen letakarva megkelesztjük. A tésztának kétszeresére kell nőnie. A sütőt 200°C-ra melegítjük. A hurkát kis darabokra vágjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Zsiradékkal kikent tepsibe terítjük, vékonyan megszórjuk sajttal, savanyú káposztával és hurkával. A sütőben kb. 15 percig sütjük.

soros langos
CSIPERKEGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN

Hozzávalók:
- 60 dkg friss csiperkegomba
- 1 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
A sörtésztához:
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
-1,,25 dl sör (pl. pilseni)
- só
- bors
- főzővaj a sütéshez

A lisztből, a tojásból és a tojássárgájából a sörrel sima, nem túl híg tésztát keverünk. Sóval és a borssal ízesítjük, és kis ideig pihentetjük. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és felaprítjuk.

A csiperkegombát megtisztítjuk, citromlével meglocsoljuk, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A gombát lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a sörtésztába, rögtön beletesszük a bő, forró vajba, és aranysárgára sütjük benne. A gombát még melegen, tejföllel, salátán tálaljuk.

csiperkegomba sortesztaban

FLAMAND SÖRÖS HÚS

Hozzávalók:
- 60 dkg hús
- 2 evőkanál liszt
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sütőzsír
- 5 dl sör
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál sörecet
- 1 csokor zöld fűszer (kakukkfű, petrezselyem, majoránna stb.)
- só
- bors

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zöldfűszert leöblítjük, lecsepegtetjük, és szintén apróra vágjuk.
A húst csíkokra szeleteljük, sóval és borssal fűszerezzük, meghintjük liszttel, és a zsírban megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt sütjük, majd felöntjük a sörrel, és a lét felére sűrítjük. A zöldfűszereket belekeverjük, cukorral, ecettel, sóval és a borssal ízesítjük.

Flamand soros hus
SÖRÖS KARAJ

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál sütőzsír
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 4 paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2,5 dl pilseni sör
- édesnemes pirospaprika
- só
- bors

A hússzeleteket tálba tesszük, leöntjük a sörrel, és kb. 2 óráig pácoljuk. A karajt kivesszük a sörből, megtöröljük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd beleforgatjuk a lisztbe. A zöldségeket megmossuk, és falatnyi darabokra szeleteljük. A sütőzsírt serpenyőben megmelegítjük, a hússzeleteket mindkét oldalukon kb. 7 percig sütjük benne, majd kivesszük, és melegen tartjuk őket. A sűrített paradicsomot a serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldséget, kissé azt is megpirítjuk, majd felöntjük a sörrel. Sóval és borssal ízesítjük. A karajszeleteket a zöldségen tálaljuk.

soros-karaj

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít