hydrangea.jpg
Gasztronómia

Régi mondás, hogy a testünk olyan, mint egy nagy vegyészeti laboratórium, ahol szünet nélkül, pontos terv szerint dolgoznak a láthatatlan alkalmazottak. Minden ettől függ: a jó anyagcsere, az izmaink, idegrendszerünk, a csontjaink tökéletes működése.
Csak akkor zajlanak gond nélkül ezek a folyamatok, ha a testünk nedveiben, a sejtekben a savak és a lúgok aránya egyensúlyban vannak.

Búzacsíra - A búzacsíra A,- E,- és B-vitamint, valamint niacint, vasat, foszfort, káliumot és kalciumot tartalmaz. Csíráztatni a háztartásunkban is lehet, erre külön tisztított magokat lehet kapni a bioboltokban.

eletmod savtalanitas3

Ha a napunkat színesen akarjuk kezdeni, akkor készítsünk egy dinnyetálat a következőkkel: érett 1/4 görögdinnye, ¼ sárgadinnye, ¼ zöld bélű sárgadinnye. Ezek a gyümölcsök erős lúgképzők, a savtalanításhoz nélkülözhetetlenek.

eletmod savtalanitas1
20 dkg brokkolit tisztítás után két percre forró vízbe dobjuk, a sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, majd a zöldségeket összekeverjük, megsózzuk, citromlével és íróval megöntözzük, napraforgómaggal, rizsostyával tálaljuk.

eletmod savtalanitas2

A napunk máris jól kezdődik, ha tarka gyümölcssalátát készítünk reggelire. Négy szem eper, öt szem piros szőlő, 1 mangó, 1 kivi, 1 körte és egy kis körteszirup kerüljön a tálba! Már csak egy kis csíra a tetejére, s garantált lesz a savtalanítási kúra sikere.

eletmod savtalanitas4

A csíráztatott lucerna a csírák királynője. C,- E,- és B-vitamint, valamint klorofilt, foszfort, vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot és szelént tartalmaz.

eletmod savtalanitas5

Immunrendszerünk számára nagyon fontos, hogy bélflóránk egészséges legyen. Itt találhatók azok a jótékony baktériumok és gombák, amelyek segítségével a táplálék feldolgozódik. Avokadóból, retekből, endíviából és zöldfűszer-növényekből készített vegetáriánus tál segíti a normális bélműködést.

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít