hydrangea.jpg

Kis konyhában nagy-szerűen

Egy kisméretű konyha berendezése alapos fejtörést okozhat, igazi kihívást jelent a megfelelő kialakítása. Azonban helyszűke ide vagy oda, ha betartunk néhány alapszabályt, jól használható, praktikus teret nyerünk konyhaművészetünk bemutatására. Ha tehát meg akarjuk növelni a helyiség dimenzióit, alkalmazzunk néhány trükköt!

Az U-alakban körbefutó bútor sok tároló részt biztosít, s bár a mosogató, tűzhely elég közel került egymáshoz, minden megtalálta a helyét a fiókokban, nyitott polcokon.

6

Ha aprócska a konyhánk, szabaduljunk meg a sok felső szekrénytől! Ha nyitott polcokkal helyettesítjük, ettől könnyedebb, szellősebb lesz a tér, és a legszebb konyhai eszközeinket közszemlére is lehet tenni.

3

Egy lépcsőfeljáró rendesen elvehet a konyha értékes négyzetmétereiből, de a lépcső egyébként haszontalan alját szépen be lehet polcozni, megnövelve ezzel a pakolható felületeket.

8

Ebben a konyhában a felső elemekről csupán az ajtókat szedték le, aminek ugyanaz a hátránya, mint az előnye: rendet kell tartani, hiszen úgy mutat. A sok fehér szín ugyancsak tágabbnak láttatja a helyiséget.

9

A karakteres padló csodásan illik a kis alapterületű konyhába, csak úgy, mint a bájos kiegészítők, míves fogantyúk és klasszikus szépségű, íves tartóelemek.

7

Néha valóban aprócska hely jut csak a konyhának. Ilyenkor érdemes egy olyan látványelemet választani a térbe, ami óhatatlanul is magára vonzza a tekintetet: itt a természet szeretetét érhetjük tetten a polc¬sor végére beállított fával, ami nem maradt funkció nélkül: bögrék, edények kerültek rá.

4
Ha az étkezést a konyhában kell megoldani, és nincs elég hely a székeknek, az ablak előtti teret is kihasználhatjuk egy paddal. Hangulatos, kényelmes ülőalkalmatosságot nyerünk.

2

Egy kör alakú asztal kevesebb helyet foglal, mint a szögletes. Az ablakok előtt párnákkal kibélelve még a vendégek is kényelmesen elférnek. A tárolást itt inkább a magasban, szemmagasság fölött oldották meg.

1

A konyha igencsak apróra szabott ebben a térben, viszont ahelyett, hogy elrejtették volna, a kék színnel keretszerűen kihangsúlyozták. Ez a megoldás izgalmas térformáló egyben.

5

 

Forrás: wohnideen.minimalisti

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít