hydrangea.jpg
Gyerekszoba

A kamaszoknak mást jelent a hálószoba, mint nekünk felnőtteknek. Egy olyan helyet, ahol nem csak aludni lehet, hanem el lehet bújni, menedéket lehet találni a világ hirtelen rájuk nehezedő súlyától, az elvárásoktól, szabályoktól. Egy hely ahol önmaguk lehetnek. Alakítsuk hát úgy ki a szobájukat, hogy ott biztonságban és jól érezzék magukat.

1

17

18 

 A 3 fő funkció, amit a szobának el kell látnia, lehessen benne:

-          - aludni

-          - tanulni

-          - és a barátokkal bekuckózni, bandázni

Figyeljünk arra is, hogy a hálószoba kifejezze, hogy ki is a tulajdonosa. Azaz egy ’rocker’ lányt, ne akarjunk rózsaszínű, habos babos szobával meglepni, mert valószínűleg nem fogja túlságosan díjazni. A lényeg, hogy ismerjük jól a gyerekünket és a saját kis belső világát tudjuk valamilyen formában a szobáján is tükrözni.

Ötletek kis alapterületű szobákhoz

2

Ha az íróasztalnak csak nagyon kicsi hely jut, terjeszkedjünk függőlegesen, tegyünk az asztal mögé parafa vagy kréta falat, és polcokat.

3

Ha van egy szabad sarok a szobában, tegyünk le egy vastagabb szivacsot, sok-sok párnát, és máris kész egy kellemes, hívogató olvasó/társalgó kuckó.

4

Értékes helyet nyerhetünk, ha fejtámla nélküli ágykeretet választunk, és például egy falmatricával pótoljuk ezt.

Lenyűgöző, élettel teli színek

Míg egy felnőtt hálószobába a visszafogottabb diszkrétebb színek a megszokottak, a pihentetőbb alvás érdekében, addig a fiatalok sokkal jobban fogják kedvelni az élénkebb, vibráló színeket.

5

Ha nem is az egész szobát, de egy falat mindenképp festhetünk nagyon élénk színűre, és esetleg még egy falmatricával is feldobhatjuk.

6

Manapság már rengeteg jó minőségű tapéta közül is választhatunk, akár egy ilyen vagány graffiti jellegűt is.

Meghökkentő, szokatlan elemek

A kamaszok szinte kötelességüknek érzik, hogy kicsit kilógjanak a sorból, egyediek legyenek, felrúghassák a szabályokat.

Tegyünk hát a szobájukba is valami kevésbé megszokottat, amit imádni fognak!

Mutatunk pár ötletet:

7

Egy kreatív hinta vagy függő szék a szoba közepén kitűnő választás lehet.

8

Ennek a függőágynak a megvalósítása, már kicsit komolyabb munkát igényel, de egyedisége megkérdőjelezhetetlen.

9

Az ágy mögötti fal egésze krétával írható, így a szoba hangulata akár napról napra más lehet, a tulajdonos kedvének, lelkiállapotának függvényében. (Ma már a feketén kívül, más színben is beszerezhetőek ezek a tapéták.)

10

Hangulatos kis kuckó készíthető az ágy köré, egy ívelt függönytartósín, és pár darab spagetti függöny segítségével.

11

Ha a belmagasság megengedi, érdemes kihasználni, és megemelni az ágyat, így nem csak teret nyerünk alatta, hanem izgalmasabb hatást is érünk el vele, hogy lépcsőn közelíthető meg az ágy.

16

Egy ilyen kis olvasó kuckóval fiúknak, lányoknak egyaránt örömet szerezhetünk.

Tárolás, rendszerezés

Nézzünk szembe a tényekkel, egy kamasz és egy szépen rendben tartott szoba, elég ritka kombináció.

Azonban nem lehetetlen rávenni ezt a korosztályt sem, hogy rendet tartsanak a szobájukban, csak könnyen kezelhető, egyszerű tároló eszközöket kell nekik biztosítani.

12

Az ágy mögé beépített szekrény, rengeteg dolgot elrejt, és nem utolsó sorban a portörlés sem jelent majd megrázó feladatot. J

13

14

15

 

Forrás: www.freshome.com, www.architectureartdesigns.com

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít