hydrangea.jpg
Fürdőszoba

Nem is olyan régen (a 60-as években) ez nem annyira volt kérdés, mert leginkább egyfajta, falra szerelhető megoldás létezett, vagy ha kicsit még visszább megyünk az időben a szekrényen elhelyezett mosdótál jelentette a fürdőszobát. Manapság viszont már anyag, forma és design-kavalkád van a mosdók terén is.

Így egy fürdőszoba felújítás, vagy építés során, elkerülhetetlen a címben feltett kérdés.

A szögletes, ovális, kerek – sík vagy öblös formákon már jó ideje túlléptünk, mert az új generációs öntött márványnak köszönhetően ma már csak a fantázia szab határt az újabb és újabb modellek megjelenésének…

Porcelán, üveg vagy márvány?

Anyagát tekintve e három anyag a legjellemzőbb, a porcelánmosdók után elterjedtek az üvegmosdók, melyek kétségkívül nagyon elegánsak, mutatósak és hangulatossá varázsolják a fürdőszobát, egyedi stílust adva neki.

üveg homedit com

Forrás: www.homedit.com

uveg styleandhome com

Forrás: www.styleandhome.hu 

Aztán jöttek az öntött márványmosdók. Ennek az anyagnak a nevéből is adódik, hogy mivel ezt folyékony halmazállapotában öntik ki speciális formákba, így tulajdonképpen csak a képzelet szab határt a formának.

marvany homedit com

Forrás: www.mosdoshop.hu

Az öntött márványról érdemes még tudni, hogy noha „műmárványként” nevezik sokan – ez az anyag majdnem 100%-ig természetes összetevőkből áll: ugyanis 96%-ban tartalmaz Kalcium és Magnézium Karbonátot, vagyis elsődleges, legfőbb összetevője a porított dolomit márvány, melyet ezek az ásványok alkotnak.

Beépíthető, ráépíthető vagy álló?

A hagyományos falra szerelt mosdók mellett, ma már lehetőségünk van szekrénybe süllyesztve elhelyezni, vagy akár a pultra ültetni, – de akár a gyönyörű, elegáns, egyéniségünket abszolút kifejező exkluzív állómosdókat is választhatjuk – bár tény hogy ezek akkor mutatnak a leginkább, ha megfelelő tér áll a rendelkezésükre.

falra homedit com

Forrás: www.homedit.com

styleandhome com5

Forrás: www.styleandhome.hu 

styleandhome com3

Forrás: www.styleandhome.hu 

styleandhome com4

Forrás: www.styleandhome.hu 

Egy kis ergonómia

Ha már kiválasztottuk a mosdót, akkor az elhelyezése, azaz a mosdó magasságának a megválasztása is nagyon fontos kérdés. Az ajánlott magasság 80-90 cm között mozog. Ez a méret pedig a mosdó peremére vonatkozik. Tehát, ha például a mosdó a pultra van ültetve, akkor a számunkra megfelelő magasságból vonjuk le a mosdó magasságát, és így megkapjuk a pult vagy a bútor szintjét.

styleandhome com

Forrás: www.styleandhome.hu 

TIPP: A legegyszerűbb módszer az ideális méret kiválasztásához a következő: álljunk meg egyenesen, az egyik karunkat enyhén emeljük meg, - hogy a könyökünk egy kis szöget zárjon be-, a tenyerünket a föld felé tartsuk, - így például egy 175 cm magas embernek a tenyere 87 cm magasságban lesz -. Ez számára egy kényelmes pultmagasság. Feltétlenül próbálgassuk, hogy számunkra mi a leginkább testhezálló. Ne csak a számokat nézzük, mert mindenkinek más a komfortos, más áll kézre.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít