hydrangea.jpg
Fürdőszoba

Építkezés vagy felújítás előtt állsz? Szeretnéd a fürdőszobát a lakás egyik fénypontjává változtatni?

A megoldás: válasszuk a cseppet sem megszokott fekete színt.

Bár a fekete örök klasszikusnak számít, nem csak az öltözködésben, hanem a lakberendezésben is, mégsem annyira szokványos. Pedig a fürdőszobában is meglepően jól mutat – luxus és elegancia hatását kelti.

Ha szeretnél Te is hasonló hatást elérni, inspirációként mutatunk pár meseszép fürdőszobát, melyekben a fekete szín dominál.

1

Ha drámai és időtálló hatást szeretnénk elérni, kétségtelenül a fekete a tökéletes választás. Többféle módon is becsempészhetjük ezt a színt: a bátrabbak választhatnak fekete csempét illetve szanitereket, akik pedig csak visszafogottabb hatást szeretnének elérni, akkor a kiegészítők - polcok, szekrények, textíliák tekintetében válasszák ezt az erőteljes színt.

2

3

Széles körben elterjedt az a nézet, hogy egy kis alapterületű helyiséget lehetőleg világos színekkel kell berendezni, azonban az alábbi példák jól mutatják, hogy ez nem feltétlenül van így. Egy sötét színű falburkolat, világos padlóval, esetleg egy kis fával kombinálva, különleges bájt kölcsönöz egy apró, jellegtelen helyiségnek is.

Azonban egy dologra fontos odafigyelni, ha túlnyomórészt a fekete színt alkalmazzuk: elegendő fényforrást is kell biztosítania, vagy nagyméretű tükröt kell elhelyezni, mert a fekete felület több fényt elnyel, mint a fehér.

4

5

8

Az alábbi képen látható fürdőszobában, a két szemközti fal ellentétes színű, természetes kő burkolatot (fehér márvány és fekete pala) kapott, melyek egyedülálló kölcsönhatása miatt ez a kis alapterületű, keskeny fürdő valami nagyon különleges dinamizmust és vitalitást sugároz.

9

Elegáns, fekete fürdőszobák egy leheletnyi arannyal kombinálva

Ha igazán időtlen stílust szeretnénk, mely nem megy ki a divatból pár éven belül, válasszuk a fekete-arany kombinációt, mely modern, titokzatos, és fényűző hatást ad.

6

Manapság már a fürdőszobai kiegészítők színpalettáján az arany szín is egyre elterjedtebb, így választhatunk ebben a színben törölközőtartót, WC papír tartót, szappanadagolót stb. Ezekkel a kiegészítőkkel pedig királyi siket adhatunk a fürdőszobának.

7

A fekete palakövek mellett a márványról se feledkezünk meg, mely nem csak burkolatnak alkalmas, hanem akár szaniterek, vagy kisebb kiegészítők formájában is. A márvány fényes felülete egy egyszerű fürdőből is szemet gyönyörködtetető, luxus környezetet varázsol.

10

11

12

Variációk fekete-fehérre

Egy fekete-fehér fürdőszoba modern, tiszta eleganciát sugároz. A pontos vonalak és finoman lekerekített formák kiemelik az egyedi szín polaritást. A fekete-fehér kontraszt létrehozásának lehetőségei pedig szinte végtelenek.

13

14

Egy sötét padlón különösen szépen mutat, egy hófehér szabadon álló kád, vagy fordítva: egy hófehér csempézésű falon, fekete szaniterek.

15

A fekete-fehér színkombináció előnye, többek között az is, hogy soha nem megy ki a divatból és mindig át/újra értelmezhető. Kiegészíthetjük semleges, finom bézs színekkel. A falakon vagy padlón, kiegészítőkön használt bézs szín kényelmet és melegséget nyújt.

16

17

Fekete-szürke design

A fekete mellé a másik tökéletes szín, egy modern fürdőszoba kialakítása során, kétségtelenül a szürke. A világosszürke alapszín használatával a fekete szerelvényeket, a sötét mosdót helyezzük a reflektorfénybe, és ez által lesz az összhatás egy egységes egész.

18

19

 Forrás: www.deavita.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít