hydrangea.jpg
Étkező

A családi étkezések színhelye nem csupán az étel elfogyasztására szolgál, sokkal több annál: itt gyűlnek össze rokonok, barátok, itt beszélik meg a nap történéseit, itt pihenik ki a munka fáradalmait jóízű diskurálás közepette. A déli emberek különösen mesterei annak, hogy is lehet ehhez minél ideálisabb, nyugodt, kényelmes környezetet teremteni. Lessünk el tőlük mi is néhány titkot!

Az étkezőt itt szinteltolással emelték ki, az asztal a székekkel „pódiumra” került a két lépcsőfok által. A fal finom, elmosódó árnyalata légies hátteret ad. A nagy ablakfelületek a mediterrán térben oly fontos elem, a fény jelenlétét biztosítják. A délies hangulatot a sok növény is erősíti. A kovácsoltvas kiegészítők szintén lényegesek a stílushoz.

PICT0062

A sokszögletű falszakasz és az épített terméskő-fal szinte körülöleli az étkezőt, védetté, meghitté varázsolva a helyiséget. A meleg sárgára festett falra színes képek kerültek, melyek vidámságot sugároznak. A sötétbarna bútor hangsúlyos szerepet kap a világosabb falszín előtt. A szintén látványosan kiemelt gerendák a vidéki jelleget erősítik. Figyeltek még a részletekre is: a mennyezet alá sablonnal készítettek olajbogyós mintákat.

DSC1593

Szinte a kertben érezhetjük magunkat ebben a nappaliban, ahol a kényelmes bőr ülőgarnitúrát a falfülkés kőfal és a nagy ablakfelületek közé helyezték. Még a szőnyeg is erősíti képzelgésünket: a tavaszi zöld füvet idézi világos, üde színével. A forró hangulatot az egyedi, épített kandalló teremti meg. A lobogó lángot idézi az ablakokat keretező narancs-bordó sötétítőfüggöny is. Vidéki báját a mennyezet gerendái adják. Az összhang tökéletes!

DSC1587

A terméskővel burkolt parapet fal eltakarja a konyharészt, emellett helyet biztosít egy egyszerűbb étkezéshez is. A kovácsoltvas bárszékek könnyed hatást keltenek. A narancsos, antikolt technikával festett fal „napsütötte” környeze¬tében jól indul a reggel.

56

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít