Készítsünk madárkalácsot!
MADÁRELESÉG
Hozzávalók:
– 2,5 csésze madáreleségnek való magkeverék
– 2 csomag ízesítetlen zselatin (esetleg marhafaggyú )
– 1 csésze víz
– süteményszaggató forma
– 3 db szívószál 5 cm-es darabokra vágva
– étolaj
– kötöző zsineg
Elkészítés:
– Egy nagy tálba öntsünk 1/2 csésze hideg vizet, ehhez adjunk 2 csomag ízesítetlen zselatint, ezután 1/2 csésze forrásban levő vízzel keverjük el oldódásig.
– Hozzáadjuk a magkeveréket, és az egészet összekeverjük. A tálat a hűtőszekrénybe tesszük kb. 10 percre, amíg a zselatin megdermed.
– A süteményformákat étolajjal kenjük ki, majd helyezzük sütőpapírra, és töltsük meg, a már kicsit megdermedt magkeverékkel. Kanál segítségével nyomkodjuk bele a masszát a formákba, végül késsel simítsuk el a tetejét.
– A szívószálakat szúrjuk a formákba, ügyelve arra, hogy a lyukak legalább 1 cm távol essenek a sütik szélétől.
– Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap óvatosan szedjük ki a formákból, és a szívószálakat is távolítsuk el. Fűzzünk át a lyukakon egy-egy darab zsineget, és kössünk csomót a végükre.
AJTÓDÍSZ
Hozzávalók:
– moha koszorúalap
– fakéreg
– termések
– madárkalács
– ragasztópisztoly
– kötöző zsineg
Elkészítés:
A mohakoszorún elhelyezzük a magunk készítette madárkalácsokat, majd ragasztópisztollyal rögzítjük. Felragasztjuk a fakérget, a terméseket majd egy kötöző zsinegből akasztót készítünk.
Forrás: EnArt Design by Tóth Enikő